Σειρά συναντήσεων για Τσίπρα στο Βερολίνο – Σε πολύ καλό κλίμα το τετ α τετ με Σολτς (εικόνες)

Στο Βερολίνο ο έλληνας πρωθυπουργός για το Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού ΚόμματοςΔιαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και την πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού ΚόμματοςΤο μήνυμα πως είναι η ώρα ιστορικών αποφάσεων για τις προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να στείλει ο Τσίπρας από το συνέδριο του SPD

Μια σειρά σημαντικών συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, ο έλληνας πρωθυπουργός από το Βερολίνο όπου και βρίσκεται

προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και την πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρεα Nαλες.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Costa σήμερα στο Βερολίνο. pic.twitter.com/X5zLqST4SS

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 10, 2018

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Σολτς

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Το μήνυμα πως είναι η ώρα ιστορικών αποφάσεων για τις προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να στείλει ο Τσίπρας από το συνέδριο του SPD

Το μήνυμα ότι είναι η ώρα ιστορικών αποφάσεων και επιλογών για τις προοδευτικές δυνάμεις, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενόψει ευρωεκλογών και η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, αυξάνοντας την επιρροή της ιδιαίτερα στις λαϊκές μάζες, αναμένεται να στείλει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας τουστο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε βασικά ζητήματα στρατηγικής για την πορεία του προοδευτικού χώρου και με βάση τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επισημάνει την ανάγκη να τεθούν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της αύξησης των μισθών, της προστασίας της εργασίας, της πολιτικής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα