Σε τροχιά… σύγκρουσης με την Άγκυρα ο Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο προσάρτησης των Κατεχομένων

«Φρικτό» χαρακτήρισε το σενάριο προσάρτησης των Κατεχομένων από την Τουρκία ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και του ψευδοκράτους στο νησί, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Άγκυρα.

«Αυτό είναι ένα σενάριο που θα διαλύσει τους Τουρκοκύπριους. Το υποστηρίζω αυτό και είναι κάτι που δεν το λέω για πρώτη φορά, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό συναίσθημα και η σκέψη του τουρκοκυπριακού λαού», τόνισε, χαρακτηριστικά, σε γραπτή του δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρεμφερές ήταν και το περιεχόμενο της

πρόσφατης συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Στην επίμαχη συνέντευξη, ο Ακιντζί εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του στο ενδεχόμενο προσάρτησης από την Τουρκία, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

«Το θέμα δεν είναι πολύπλοκο, είναι ξεκάθαρο. Οι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ούτε να γίνουν μειονότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς, ούτε να ζήσουν με μια διαρκή σχέση εξάρτησης από την Τουρκία», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

Είχε υποστηρίξει δε, ότι η πολιτική φράση «η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική» είναι ξεπερασμένη, καθώς «δεν αφορά την πραγματική κατάσταση».

«Υπάρχουν διαφορετικές κοινότητες που ζουν στην Κύπρο και η αναζήτηση μιας ομοσπονδιακής δομής, στην οποία να ζήσουν ειρηνικά, συνεχίζεται», ανέφερε ακόμα…

Στα παραπάνω αντέδρασε έντονα ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας MHP και στενός σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Ακιντζί.

Τον κατηγόρησε, μάλιστα, ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκυπρίους στα σχέδια των Ελληνοκυπρίων με στόχο να τους υποτάξει», ενώ παρατήρησε ότι «έχει γυρίσει την πλάτη στον τουρκικό λαό και την Τουρκία, ενώ έπρεπε να τους ευχαριστε».

Πηγή: Σε τροχιά… σύγκρουσης με την Άγκυρα ο Ακιντζί: Φρικτό το σενάριο προσάρτησης των Κατεχομένων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα