Σε «Τεντομα….ένο σχοινί» οι Νεοδημοκράτες της Αθήνας

Ο λόγος για τον «κ. Ρόδα» του Συντάγματος ή της «Αθήνας είμαστε εμείς» ή όπως αλλιώς έχει ανακηρυχθεί ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ διχάζει στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας για όσα λέει και κάνει πέριξ του υποψήφιου Δημάρχου.

Συνέπεια της τακτικής Τεντόμα είναι η απομάκρυνση κορυφαίων στελεχών από τη γραμμή στήριξης του κόμματος στο πρόσωπο όχι φυσικά μόνο του ίδιου, αλλά και του «επόμενου!!!» Δημάρχου κ. Μπακογιάννη. Στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες η λέξη Τεντόμας επαναφέρει στη μνήμη πολλών τα συνώνυμα της «αρπαχτής»,

της «κωλοτούμπας» και της «λοβιτούρας».

Προφανώς τα «έργα και οι ημέρες» του κ. «Ρόδα», όπως συχνά – πυκνά τον αποκαλούν, -όσοι ξέρουν καλά την Αθηναϊκή πιάτσα-, δε συνάδουν με το αίσθημα των νοικοκυραίων και της ηθικής που ταυτίζεται με τις αρχές και τις αξίες, με την ιστορία, της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Οι Νεοδημοκράτες της Αθήνας είναι στα κάγκελα και τον έχουν «μαρκάρει» εδώ και καιρό, διότι ανάμεσα στα πολλά που τυχοδιωκτικά μηχανεύεται είναι και η πλήρης στήριξη που παρέχει στον κ. Σγουρό και το επιτελείο του, σε σημείο που προκαλεί εσωτερικές διενέξεις στους στρατηγείο του Μπακογιάννη και των προσωπικών επιλογών που έχει κάνει στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως όλα δείχνουν, ο Τεντόμας γίνεται τεράστιο «αγκάθι» στα χέρια του νεαρού Κώστα, ο οποίος σε λίγο καιρό θα βρίσκεται υπόλογος των ενεργειών του στην ίδια τη βάση του κόμματος.
Δεν είναι μόνο η «υπόδικη» ρόδα που δε γύρισε στο Σύνταγμα, η κατακραυγή του κόσμου και τα δικαστήρια που εκκρεμούν, τα προκλητικά άλματα και οι εκκωφαντικές «αλλαξοκωλιές» σε πολιτικές στέγες ανάλογα με τα συμφέροντα που υπηρετεί κάθε φόρα ο αποσπασμένος υπάλληλος της ΔΕΗ στα κομματικά γραφεία, είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Ο υπόκωφος αρνητικός αντίκτυπος που υπάρχει γύρω από το όνομα του Τεντόμα και ο θόρυβος που θα κάνει μόλις σκάσει θα προκαλέσει σίγουρα «τσουνάμι»έκδηλης κομματικής αντίδρασης…

Αντίδρασης που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα έντονα σημάδια της και το ερώτημα είναι ποιος θα την διαχειριστεί; Ή καλύτερα για να λέμε κάποια πράγματα έξω από τα δόντια, ποιος θα χρεωθεί πιθανή «ήττα» του συνδυασμού Μπακογιάννη στα δεξιά της πολυκατοικίας που προσπαθεί να χτίσει ο απόγονος του αείμνηστου Παύλου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν πλέον σοβαρές φωνές στη Νέα Δημοκρατία που μιλούν για άμεση απόσυρση του Τεντόμα από το ψηφοδέλτιο του Μπακογιάννη, ώστε να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

Ο ατσαλάκωτος κ. «Ρόδας» θα φανεί σε πολύ λίγο… αν τους δουλεύει όλους ψιλό γαζί, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η «παθητική» στάση που κρατά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αν και γνωρίζει το ποιόν του.
Να θυμίσουμε επίσης πως αν και πήγε με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία εγκατέλειψε. Μετακινήθηκε στον Νικήτα Κακλαμάνη, με τον οποίο εκλέχθηκε αλλά επίσης τον εγκατέλειψε, για να πάει με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, όταν διεκδικούσε τον Δήμο Αθηναίων. Αλλά εγκατέλειψε και τον τελευταίο, αφήνοντάς τον στα κρύα του λουτρού, αφού τα είχε συμφωνημένα με τον Καμίνη.

Το ζήτημα είναι τελικά, αν ο Μπακογιάννης θα είναι αυτός που θα κλείσει την πόρτα στον ανεπάγγελτο κ. «Ρόδα»!!!

Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα διότι οι εξελίξεις τρέχουν και η Πειραιώς του Κυριάκου δε θα ήθελε να ρισκάρει αρνητικό αποτέλεσμα στην κάλπη της πρωτεύουσας της χώρας… και κυρίως ήττα για τον ίδιο του τον ανιψιό!
Θα δείξει πολύ σύντομα…

paraskhnio.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα