Σε συναγερμό το Ιράκ για το κορονοϊό: Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια σε εννιά χώρες

Το Ιράκ απαγόρευσε την Τετάρτη (26/02) όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς και την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για την εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19. Το Κουβέιτ στέλνει αεροσκάφος στο Μιλάνο για τον επαναπατρισμό των υπηκόων του.

Οι ιρακινοί πολίτες απαγορεύεται επίσης να ταξιδεύουν σε εννέα χώρες: την Κίνα, το Ιράν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα,

την Ταϊλάνδη, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ, αναφέρεται στο διάταγμα του υπουργείου που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου «Reuters».

Precautions are taken around houses and streets by medical workers of Kirkuk Civil Defense Directorate and Kirkuk Health Directorate at Vihda district which is under quarantine due to the coronavirus cases in Kirkuk, Iraq #AA

: Ali Makram Ghareeb pic.twitter.com/IhMudwRwGg

— Anadolu Images (@anadoluimages) February 26, 2020

Με το ίδιο διάταγμα ορίζεται επίσης ότι από την Πέμπτη (27/02), μέχρι και τις 7 Μαρτίου, σταματούν τα μαθήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ενώ θα κλείσουν σε όλη τη χώρα οι κινηματογράφοι, τα καφενεία, τα κλαμπ και άλλοι χώροι δημόσιων συγκεντρώσεων.

#Coronavirusitalia
Speranza: "Il nostro Paese è più forte del virus"
La Camera dà l'ok al decreto legge sull'emergenza Coronavirus, ora passa al Senato
Kuwait annuncia un volo speciale per evacuare i cittadini italiani
Tutti gli aggiornamenti https://t.co/8V921ddDyd

Sky tg24 (@SkyTG24) February 26, 2020

#Iraq banned all #Public #Gatherings and barred entry by travellers from Kuwait and Bahrain, the health minister said on Wednesday, banning #Travel to or from a total of nine #Countries as fears grew over the spread of the coronavirus, Reuters
https://t.co/V3Ld7NmOYR pic.twitter.com/T4ZNjRtfxE

— ⓵ⒷⓊⓋ (@_1BUV) February 26, 2020

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ θα στείλει ένα αεροσκάφος στο Μιλάνο της Ιταλίας προκειμένου να απομακρύνει τους υπηκόους του, έγινε γνωστό από την εταιρεία, σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε, την Τετάρτη (26/02), στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι επικεντρωμένο στη Λομβαρδία και το Βένετο με την ιταλική κυβέρνηση να κλείνει σχολεία, πανεπιστήμια και κινηματογράφους και να απαγορεύει τις δημόσιες εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διάδοση της μολυσματικής ασθένειας.

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 400 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12.

Coronavirus, il Kuwait vieta tutti i voli partiti da Roma e Milano https://t.co/AEVsQBNjDj pic.twitter.com/uaZdfdBEzl

Corriere della Sera (@Corriere) February 24, 2020

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Σε συναγερμό το Ιράκ για το κορονοϊό: Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις και τα ταξίδια σε εννιά χώρες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα