Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο ρώσος πράκτορας και η κόρη του

Ο ρώσος πρώην πράκτορας, Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, εξακολουθούν και νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, αφού δηλητηριάστηκαν με έναν νευροτοξικό παράγοντα, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ.

Επιπλέον, ο Νικ Μπέιλι, ο αστυνομικός που ασθένησε, αφού ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα δύο θύματα, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο επικοινωνεί με το περιβάλλον του και μπορεί και μιλάει με την οικογένειά του, συμπλήρωσε η Ραντ, μετά το τέλος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής ασφαλείας Cobra.

Ο

66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι την περασμένη Κυριακή στην πόλη Σάλσμπερι.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία έχει εντοπίσει περισσότερους από 200 μάρτυρες και εξετάζει 240 και πλέον αποδεικτικά στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα, όπως εξήγησε η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών.

Η Άμπερ Ραντ είπε σε δημοσιογράφους ότι περισσότεροι από 250 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας συμμετέχουν στις έρευνες, οι οποίες προχωρούν «με ταχύτητα και επαγγελματισμό».

Τη στιγμή που πολλά βρετανικά ΜΜΕ και πολιτικοί διατυπώνουν εικασίες ότι η Ρωσία ενδεχομένως διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην επίθεση εναντίον του Σκριπάλ, η Ραντ επανέλαβε ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ποιος ευθύνεται τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος και χώρος στην αστυνομία να καθορίσει τι ακριβώς συνέβη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα