Στο έλεος της φωτιάς η Κινέτα: Εγκαταλείπουν τα σπίτια, φλόγες και στην Ε.Ο. (εικόνες – video)

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την προσπάθεια κατάσβεσηςΤουλάχιστον έξι τα μέτωπα της πυρκαγιάςΠεριπολικά περνούν από την περιοχή και συμβουλεύουν τους κατοίκους να φύγουνΟ καπνός έχει «πνίξει» τον ουρανό μέχρι το κέντρο της ΑθήναςΤεράστια η δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Γεράνεια Όρη, στο ύψος της Κινέτας, η οποία είναι ορατή ακόμη κι από τον ουρανό στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα τα οποία καλύπτουν

περισσότερα από 6.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι φλόγες πλησιάζουν πλέον στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας.

Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τις οικίες τους όπως όπως προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Άλλωστε, και η αστυνομία απευθύνει εκκλήσεις στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και από την περιοχή.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αέρας στα Γεράνια Όρη. Έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Ε/Π & 3 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 23 Ιουλίου 2018

Στο σημείο επιχείρησαν αρχικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ έσπευσαν και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην πορεία της ημέρας, κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν οι δυνάμεις και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αναμένεται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα