Σχίσμα στην τουρκική κυβέρνηση για τους S-400; «Λογική η στάση των ΗΠΑ» λέει ο τούρκος ΥΠΟΙΚ

«Λογική» χαρακτήρισε τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την αγορά των ρώσικων S-400 από την τουρκία ο τούρκος ΥΠΟΙΚΤι συζήτησε με τον ίδιο τον Τραμπ για τις σχέσεις ΗΠΑ- ΤουρκίαςΥπάρχουν φωνές που καλούν σε διάλογο για να πέσουν οι εντάσεις με τη Δύση

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο τούρκος υπουργός Οικονομικών συνομίλησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου με τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τη ρήξη μεταξύ της χώρας του με τις ΗΠΑ,

η οποία πλέον είχε φτάσει στο επίπεδο απειλών και τελεσιγράφων .

Μετά τη συνομιλία του με τον αμερικάνο πρόεδρο, ο τούρκος υπουργός τόνισε πως η ηγεσία των ΗΠΑ κράτησε μια «λογική» στάση αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά της αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Στη διάρκεια των συναντήσεών μας, κατά τις οποίες συζητήσαμε βήματα για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, γίναμε δεκτοί από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Του διαβιβάσαμε τους χαιρετισμούς και μηνύματα του προέδρου μας», έγραψε ο Αλμπαϊράκ στο Twitter.

«Άκουσε με πολλή λογική και θετική κατανόηση τις ανάγκες της Τουρκίας για τους S-400», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου υπουργού στους δημοσιογράφους. «Ήταν μια πολύ θετική, εποικοδομητική συζήτηση».

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε επίσης ότι στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το θέμα της αύξησης του διμερούς εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκία στα 75 δισεκ. δολάρια ετησίως από 20 δισκεκ. που είναι τώρα.

Φωνές που ζητούν να υπάρξει μια λύση μέσω διαλόγου δεν είναι άγνωστες στην τουρκική κυβέρνηση. Ανάμεσα τους συγκαταλέγεται και ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Αλμπαϊράκ, είναι γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνάντηση του με τον Τραμπ ηταν παρών και ο αμερικανός υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, όπως επίσης και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Τραμπ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα