Σάλος στο Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου παραβίασε το lockdown για να κουρευτεί (video)

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο Ισραήλ η κίνηση της συζύγου του πρωθυπουργού της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Σάρα να καλέσει στην οικία τους μια κομμώτρια προκειμένου να κουρευτεί. Αυτό ενώ το Ισραήλ είναι σε lockdown λόγω κορονοϊού. Την ίδια ώρα, στη χώρα καταγράφηκαν 27 θάνατοι και 4.455 κρούσματα του ιού σε 24 ώρες…

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», που επικαλούνται την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, το φρεσκάρισμα στο μαλλί της Νετανιάχου έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, παραμονή της εβραϊκής γιορτής του Σουκότ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι βάσει νόμου, το πρόστιμο για την παρουσία ενός ατόμου σε ξένο σπίτι είναι 500 νέα σεκέλ (124 ευρώ), αν και επιβάλλεται στον επισκέπτη και όχι στον οικοδεσπότη.

#Sara #Netanyahu, the wife of Israeli Prime Minister #Benjamin Netanyahu, ordered a #hairdresser to her home in #Jerusalem in #violation of #lockdown rules designed to prevent the spread of the #coronavirus. https://t.co/QpsTV9UxD2

— ANews (@anewscomtr) October 7, 2020

Άνθρωποι από το περιβάλλον της Σάρα Νετανιάχου δήλωσαν ότι πίστευε ότι το κούρεμα, το οποίο πληρώνουν οι φορολογούμενοι, επιτρεπόταν γιατί ήταν για εμφάνιση σε ενημερωτικό βίντεο. Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια του lockdown, να φροντίζει για τον καλλωπισμό του λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του, αλλά η σύζυγός του δεν είναι στην ίδια κατηγορία.

«Η Σάρα Νετανιάχου συμμορφώνεται αυστηρά με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έχει φύγει από το σπίτι και διαχειρίζεται την εργασίας της ως παιδοψυχολόγος κυρίως μέσω συναντήσεων Zoom και τηλεφωνικών κλήσεων», ανέφεραν οι πηγές στα ΜΜΕ και συνέχισαν: «Πριν από τις διακοπές του Σουκότ, η κ. Νετανιάχου μαγνητοσκόπησε ένα ενημερωτικό βίντεο για τον κόσμο, στο οποίο κάλεσε όλους να φορούν μάσκες. Δεδομένου ότι είναι μια προσωπικότητα με επιρροή και αυτό ήταν ένα ενημερωτικό βίντεο στην υπηρεσία του κοινού, υπέθεσε ότι της επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μιας κομμώτριας».

Sara Netanyahu is under fire for having a hairdresser at the official residence last week to help her prepare for a video shoot advocating the wearing of masks. Now critics say she may have violated coronavirus restriction measures.
By @josephkrauss. https://t.co/AQSxRvwGvJ

— AP Middle East (@APMiddleEast) October 7, 2020

Τόσο αυτή όσο και η κομμώτρια φορούσαν μάσκες και γάντια, αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι «ζήτησε ακόμη και από την κομμώτρια να αποφύγει τη συζήτηση».

Το Ισραήλ, το οποίο έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό, είχε τον χειρότερο καθημερινό αριθμό μολύνσεων στον κόσμο κατά κεφαλήν την περασμένη εβδομάδα καθώς ξεπέρασε τις ΗΠΑ για πρώτη φορά.

Sara #Netanyahu a violé les règles du confinement en faisant venir un coiffeur chez elle

Culot? Bêtise ? Les deux? pic.twitter.com/B5IOjkIFrq

— Micky (@mickyattal) October 7, 2020

Καταγράφηκαν 27 θάνατοι και 4.455 κρούσματα σε 24 ώρες

Εν τω μεταξύ, τα 281.481 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 4.455 νέες περιπτώσεις, ανακοίνωσε την Τετάρτη (07/10) το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Το ίδιο διάστημα ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 1.824 νεκρούς, καθώς άλλοι 27 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από 880 σε 866, επί συνόλου 1.582 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται επί του παρόντος σε 63.043. Οι περιπτώσεις στις οποίες διαγνώστηκε πως οι ασθενείς ανέρρωσαν αυξήθηκαν στις 216.613, ή κατά 5.216 σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Israel extiende la limitación de manifestarse por el coronavirus https://t.co/2uS7bjdyK3 #7Oct pic.twitter.com/pQbVEMOsq2

— Informe21.com (@Informe21) October 7, 2020

Un modelo sobre la evolución del #coronavirus en Israel. Sobre todo con la pregunta “¿qué falló en la 2°ola?”
Sus enseñanzas podrían ser útiles para otros países (y no estoy mirando a nadie) https://t.co/VNzxAOREkY

— Manuel Sánchez (@ManoloSanchezA) October 7, 2020

תיעוד: רה”מ נתניהו מסרב ללחוץ יד למבקרים במערת המכפלה מחשש לקורונה – יום אחרי שהתיירים מקוריאה הדרומית ביקרו בה. הדיווח של @shemeshmicha ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/rAIGmQzS1Y

— כאן חדשות (@kann_news) February 24, 2020

Sara Netanyahu had hairdresser visit home, in violation of lockdown — report | The Times of Israel https://t.co/61ppEWrFDf

— Filzā G.Sidïqi (@GFilza) October 7, 2020

Sara Netanyahu violó las restricciones del corona virus antes de Sukkot https://t.co/igQodl6cUD

— Cotidianoaldia (@cotidianoaldia) October 7, 2020

Sara Netanyahu violated lockdown to get a haircut at official residence, report says https://t.co/wIdykQcZuH

— Quique Kierszenbaum (@Quique_K) October 7, 2020

(πληροφορίες από news247.gr)

Φωτογραφία: haaretz.com

Keywords
Τυχαία Θέματα