Ρωσία: Στρατιωτική παρέλαση και πάλι στην Κόκκινη Πλατεία

Στο τέλος τους φτάνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια τους, αναβίωσαν για μια ακόμη φορά οι συζητήσεις για την αναγκαιότητα ή μη της επανάστασης, για τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της, όπως και οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει ή όχι να ταφεί η σορός του Λένιν. Παράλληλα δεν έλειψαν τα σχόλια για τους εορτασμούς αυτούς, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η γνωστή

οικονομική ιστοσελίδα BFM έγραψε σήμερα ότι η Ειρωνεία της Ιστορία βρίσκεται στο ότι οι Κομμουνιστές εορτάζουν τα 100 χρόνια της επανάστασης, με τις αντιπροσωπείες τους που έφτασαν από την Αγία Πετρούπολη να διαμένουν σ’ ένα ξενοδοχείο στην Μόσχα που ανήκει στην αμερικανική αλυσίδα Marriot International, υπενθυμίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν αυτή που είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά του κομμουνισμού. Μάλιστα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου που λέγεται «Μονάρχης», αρνήθηκε να ενημερώσει τον συντάκτη της ιστοσελίδας για τον αριθμό των αντιπροσωπειών που διαμένουν σ’ αυτό, επικαλούμενο την πολιτική του ξενοδοχείου. Ωστόσο η διαμονή αυτή δεν είναι κάτι που ενοχλεί την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αγόρασε ζεστά μπουφάν για τις ξένες αντιπροσωπείες, οι οποίες θα συμμετάσχουν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, στην αυριανή συγκέντρωση της 7ης Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Μόσχα.

Ωστόσο, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται για τους ρώσους κομμουνιστές, ο ηγέτης τους δέχθηκε για μια ακόμη φορά τα πυρά του Τσετσένου προέδρου Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος είπε ότι αγνοεί την θέση της πλειοψηφίας των Ρώσων αλλά και ένα τμήμα των δικών του ψηφοφόρων, τους οποίους αποκαλεί «φλύαρους», ενώ θεωρεί ότι η επανάσταση ολοκληρώθηκε αναίμακτα, «δηλαδή δεν εκτελέστηκαν τα μέλη της τσαρικής οικογένειας, δεν υπήρξε εμφύλιος πόλεμος, διώξεις, πείνα, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υπήρξαν κατά την άποψη του ‘ιστορικού’ Ζιουγκάνοφ» είπε χαρακτηριστικά ο Τσετσένος ηγέτης προσθέτοντας ότι ο «ο ηγέτης του ΚΚ Ρωσίας ζεί σε κάποιον δικό του φανταστικό κόσμο, ενώ διερωτήθηκε για μία ακόμη φορά για πόσες γενιές ακόμη θα πρέπει να βρίσκεται στην Κόκκινη πλατεία η σορός του Λένιν».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BFM, Ria Novosti

Φωτογραφίες: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα