«Πυρά» Σουλτς κατά Ερντογάν: Θρασύτατες και αναιδείς οι προσβολές του τούρκου προέδρου

Ο Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής τουΥπέρ της απαγόρευσης την προεκλογικών ομιλιών των υπουργών του Ερντογάν στη Γερμανία, τάχθηκε η αντιπρόεδρος του CDU

Δριμύτατα επέκρινε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο νεοκελεγείς πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

«Πρόκειται για αναίδεια. Το να προσβάλει ο ανώτατος άρχων ενός φιλικού κράτους την καγκελάριο ενός φιλικού

κράτους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί θρασύτητα. Θα πρέπει κάποτε να πει κανείς στον Ερντογάν ότι ο ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουλτς.

«Όποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ. Εάν οι τοπικές αρμόδιες Αρχές το απαγορεύουν, έχω κατανόηση γι’ αυτό» τόνισε στη συνέχεια αναφερόμενος στις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία.

«Πυρά» και από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας

Αλλά και η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Γιούλια Κλέκνερ αντέδρασε αναλόγως στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Μα έχασε ο κ. Ερντογάν τα λογικά του;» είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) και τάχθηκε ευθέως υπέρ της απαγόρευσης την προεκλογικών ομιλιών των υπουργών του Ερντογάν στη Γερμανία και υπέρ της διαγραφής της ενταξιακής ευρωπαϊκής βοήθειας, ύψους δισεκατομμυρίων, προς την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα