«Ψάχνονται» στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για τις διαρροές- Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία για την προανακριτική όσον αφορά τις ευθύνες στο χειρισμό της υπόθεσης Novartis από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μπορεί να είχε το επιθυμητό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, αλλά δημιούργησε και ανησυχία τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΚΙΝΑΛ, καθώς τα νούμερα… δε βγαίνουν και οι άγνωστοι «αντάρτες» δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Με δεδομένο ότι την πρόταση της ΝΔ ψήφισαν τελικά 173, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

διαθέτουν αθροιστικά 180 τη στιγμή που απουσίαζε μόνο ένας νεοδημοκράτης βουλευτής. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 86 βουλευτές (και ήταν μόνο αυτός στην αίθουσα από την αντιπολίτευση, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποχωρήσει), εκ των οποίων απουσίαζαν τέσσερις και τελικά την πρόταση της ΝΔ καταψήφισαν 83 βουλευτές.

Αυτή η εικόνα λοιπόν αποκαλύπτει 6 διαρροές.Το γεγονός αυτό δημιούργησε ανησυχία στο κυβερνών κόμμα, με τις υποψίες να στρέφονται κυρίως στους καραμανλικούς, λόγω της πολιτικής προέλευσης του κ. Παπαγγελόπουλου, χωρίς βέβαια κανείς τους να παραδέχονται ότι παρέκλεινε της κομματικής γραμμής. Οι της ΝΔ δείχνουν για τις διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ, που ναι μεν δεν διαθέτει την απόλυτη συνοχή, ως κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά δεν θεωρείται βέβαιο ότι υπήρχε τέτοιο εύρος διαρροών, καθώς οι βουλευτές του κόμματος είναι θεαματικά λιγότεροι σε σχέση μ’ αυτούς της Ν.Δ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο το θέμα των διαρροών, αναφέροντας: «Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν για αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…»

Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος είναι αραγής και δείχνουν προς την πλευρά της ΝΔ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις πάντως των κομματικών επιτελείων περί απόλυτης… στεγανότητας, παραμένει το ερώτημα – και η ανησυχία φυσικά- για τους… διαρρέοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα