Πρωτότυπη καμπάνια οδικής ασφάλειας… σοκάρει τους πεζούς (video)

Αν ζήσεις μία τέτοια εμπειρία, αποκλείεται να παραβιάσεις ξανά ως πεζός το κόκκινο. Ο γαλλικός οργανισμός οδικής ασφάλειας DRIEA και το πρακτορείο Serviceplan δημιούργησαν μία ειδική καμπάνια σωφρονισμού των απείθαρχων οδηγών, που δεν έχει προηγούμενο σε όλον τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μόλις ανάψει το κόκκινο για τους πεζούς στα φανάρια μία διάβασης και τη διασχίσει ένας απείθαρχος πεζός, τότε ενεργοποιούνται αυτόματα ειδικοί αισθητήρες κίνησης. Ταυτόχρονα ακούγεται από κρυφά μεγάφωνα ο ήχος ελαστικών, που στριγγλίζουν, σαν να πραγματοποίησε εκείνη τη στιγμή ένα αόρατο αυτοκίνητο ένα απότομο

φρενάρισμα σε απόσταση αναπνοής από τον παραβάτη πεζό.

Το σοκ για τον τελευταίο είναι τρομερό! Ωστόσο, υπάρχει και συνέχεια. Γιατί αμέσως μετά τον τρόπο, ακολουθεί η ντροπή, καθώς μία κάμερα καταγράφει τις εκφράσεις του πεζού και τις προβάλλει σε μία τεράστια οθόνη, για να την δουν και οι υπόλοιποι. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται και το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, «μην ρισκάρετε, να αντικρίσετε τον θάνατο κατάματα. Προσέχετε τα φανάρια διασχίζοντας τον δρόμο».

Όπως μας ενημερώνει το βίντεο, κάθε χρόνο πέφτουν 4.500 πεζοί θύματα τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή του Παρισιού και η νέα καμπάνια φιλοδοξεί να μειώσει δραστικά τον αριθμό τους.

Πηγή: Gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα