Πρωτομαγιά: Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε

Σε κλοιό κινητοποιήσεων θα βρίσκεται η χώρα σήμερα, Τετάρτη, ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα συνδικάτα να πραγματοποιούν συλλαλητήρια και εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις.

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ

καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Επίσης, συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 10:30, και στο Μουσείο, επί της Πατησίων.

Όλοι θα κινηθούν από την Ομόνοια και τη Σταδίου προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Για το διάστημα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Στο μετρό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως στις 9 το πρωί.

Στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα