Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη πριν την ομιλία Τσίπρα

Σε προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

Όπως αναφέρει το thestival.gr, αστυνομικοί προσήγαγαν το απόγευμα της Παρασκευής τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο έξω από το

Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, κάτι που δεν του επετράπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρώην υπουργού, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο thestival.gr, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Γιώργος Ρακκάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα