Προς πώληση η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου Αυστριακού αυτοκράτορα (εικόνες)

Την κρεβατοκάμαρα του Καρόλου Α΄ των Αψβούργων, του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, πωλεί ένας ιδιώτης.

«Σπάνιο είδος, η κρεβατοκάμαρα του Καρόλου Α΄. Τιμή ευκαιρίας», αναφέρει η αγγελία που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Willhaben. Το αυτοκρατορικό κρεβάτι έχει μήκος 2,2 μέτρα, διευκρινίζει ο πωλητής, προσθέτοντας πως πωλείται έναντι του ποσού των 125.000 ευρώ.

Το κρεβάτι συνοδεύεται από δύο κομοδίνα και δύο ντουλάπες που κάποτε βρίσκονταν στο δωμάτιο του αυτοκράτορα στον πύργο Βάρτχολτς, κοντά στη Βιέννη. Ο Κάρολος Α΄ δώρισε όλη την επίπλωση στον γιατρό του, το 1918, όταν

έφυγε στην εξορία.

«Μας πρότειναν να τα αγοράσουμε εμείς αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή, δεδομένου ότι θα πρέπει να συντηρήσουμε τα έπιπλα», δήλωσε η Ιλσεμπίλ Μπάρτα, μια εκπρόσωπος της δημόσιας συλλογής αυτοκρατορικών επίπλων της Βιέννης. Η Μπάρτα δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κρεβατοκάμαρα αυτή είναι αυθεντική.

Ο Κάρολος Α΄ ήταν μικρανιψιός του Φραγκίσκου Ιωσήφ και τον διαδέχτηκε το φθινόπωρο του 1916, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κυβέρνησε την Αυστρία μόλις δύο χρόνια αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο όταν υπογράφηκε η ανακωχή, στις 11 Νοεμβρίου 1918. Ο τελευταίος αυτοκράτορας πέθανε εξόριστος το 1922 σε ηλικία 34 ετών, από βρογχίτιδα, στη Μαδέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα