Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο δεν πετάει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας

Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε έρευνες στην θαλάσσια «γύρω από την Κύπρο» επανέλαβε ο τόυρκος ΥΠΕΞ«Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου στο Αιγαίο»

Σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας προχώρησε εκ νέο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτοξεύοντας πυρά κατά της Ελλάδας για το ζήτημα των «8», αλλά και το ζήτημα της κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, την πρόθεση

της Τουρκίας να προχωρήσει σε έρευνες στην θαλάσσια «γύρω από την Κύπρο» επανέλαβε ο τόυρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm.

«Τώρα η Τουρκία έχει το δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Ακόμη, ο κ.Τσαβούσογλου ρωτήθηκε για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα απαντώντας ότι «όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει και για τους «8» τούρκους στρατιωτικούς προειδοποιώντας ότι «αν η Ελλάδα δεν επιστρέψει τους 8 η θέση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική σε αυτού του είδους τα θέματα».

«Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν. Αλλά η Δύση άσκησε μεγάλη πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε τέτοια θέματα θα είναι πολύ διαφορετική», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα