Πρώην γραμματέας Φρουζή στην προανακριτική – «Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου δωροδοκία πολιτικών»

Με την κατάθεση της Μαρίας Μαραγγέλη που ήταν γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, συνεχίστηκε σήμερα στη Βουλή η συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis. Η ίδια δήλωσε πως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή της για χρηματισμό πολιτικών προσώπων καθώς δεν ήταν αυτή η αρμοδιότητά της και τόνισε ότι δεν κατέθεσε ποτέ στο εξωτερικό.

«Ο Φρουζής κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο»

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο άλλοτε ισχυρός

άνδρας του φαρμακευτικού κολοσσού  έφευγε από την εταιρία με μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια samsonite -η οποία φέρεται να περιείχε χρήματα- απάντησε πως δεν είδε ποτέ κάτι τέτοιο.

«Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με Φρουζή για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι «έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε. Κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να πάρω την πόρσε στο σπίτι και αρνήθηκα! Το 2010 η εταιρεία πέταγε».

«Τότε ήταν υπουργός η κυρία Ξενοφιαννακοπούλου;» ρωτήθηκε στη συνέχεια και απάντησε: «Δεν θυμάμαι ραντεβού μαζί της. Ο Φρουζής πήγαινε τότε στο υπουργείο εμπορίου. Συνέχεια. Ήμασταν τέλεια τότε. Παίρναμε τότε πολύ μεγάλα μπόνους».

Οι συναντήσεις

Η κα. Μαραγγέλη σημείωσε πως ο κ. Φρουζής συνάντησε τον Ανδρέα Λοβέρδο παραπάνω από μία  φορά.

«Θυμάμαι που μου έλεγε να κλείσω ραντεβού. Το ίδιο και με Στουρνάρα. Έκλεισε ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό. Μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου δεν θυμάμαι πότε», συνέχισε.

«Ο Φρουζής εκδιώχθηκε από τη Novartis το 2015, δεν αποχώρησε»

«Ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε το 2015, δεν αποχώρησε από τη Novartis. Για εσωτερικές ατασθαλίες. Ξέρω γιατί συνέτασσα τα κείμενα. Από το 2015 δεχόμουν ατέλειωτες απειλές. Στις 24/09/2015 όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει. Χρησιμοποιεί ως όχημα το γιο του Δημήτρη, με απειλούσε για να μην μιλήσω για τις εσωτερικές ατασθαλίες» ανέφερε η κα. Μαραγγέλη.

Κατά την ακρόαση η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή δέχθηκε ερώτημα για το αν είναι προστατευόμενη μάρτυρας και φέρεται να είπε πως δεν ισχύει αυτό. Ακολούθησε νέα ερώτηση γιατί δεν προσέφυγε εναντίον των σχετικών δημοσιευμάτων, με την ίδια να δηλώνει πως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για μία τέτοια διαδικασία.

Πηγή: Πρώην γραμματέας Φρουζή στην προανακριτική – «Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου δωροδοκία πολιτικών» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα