Πού θα πάει ο Χιμένεθ αν η ΑΕΚ σηκώσει το Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ (εικόνες – video)

«Μην τάξεις σ’ άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι», λέει ο θυμόσοφος λαός και εν προκειμένω βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, «έταξε» πως, σε περίπτωση που η ομάδα του κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας το προσεχές Σάββατο, θα πάει στον Άγιο Δημήτριο. Ο λόγος; Για να τρέξει στην «Ειρηνοδρομία 2018», που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Ο

ισπανός τεχνικός, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του, έδωσε το «παρών» την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου για την «Ειρηνοδρομία 2018» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαΐου.

Η «Ειρηνοδρομία», που αποτελεί θεσμό για τον δήμο Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων «Παναγούλεια», ως φόρος τιμής στην προσφορά του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τον λόγο έλαβε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, ο αντιδήμαρxος Σπήλιος Διαβολίτσης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου), Κώστας Χριστοδουλής, ο διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγώτης Δημάκος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, Λεωνίδας Μίαρης, και ο πρόεδρος του σωματείου ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου, Γιώργος Καρδαράς.

Το… έταξε ο Ισπανός

Μπορεί στην «Ένωση» να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο ματς του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά ο ισπανός τεχνικός στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες που φέρνουν τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους πιο κοντά στον αθλητισμό.

Φανερά ευδιάθετος φωτογραφήθηκε με τον κόσμο προεξοφλώντας: «αν όλα πάνε καλά και σηκώσουμε το κύπελλο το Σάββατο, την Κυριακή το πρωί θα είμαι στον αγώνα (σ.σ. στην “Ειρηνοδρομία”)».

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σε μια διοργάνωση με ιστορία 35 χρόνων. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να μας απασχολούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Είναι καλό να δίνουμε το ερέθισμα με αυτούς τους αγώνες να ασχολείται ο κόσμος με τον αθλητισμό. Το Σάββατο έχω ένα άλλο σημαντικό γεγονός για μένα και την ομάδα μου και, αν όλα πάνε καλά, θα είμαι εδώ για τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να στηρίξω τον αγώνα σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Ακόμα, συνεχάρη τον δήμο για τη διοργάνωση της «Ειρηνοδρομίας», μια διοργάνωση για την οποία νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που στηρίζει. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως πάνω απ’ όλα πρέπει να μπαίνει ο άνθρωπος, ενώ οι μεγάλες αξίες, όπως η ειρήνη που είναι το ζητούμενο σε αυτού του είδους τις μαζικές διοργανώσεις, είναι ικανές να επηρεάσουν και εκείνους που παίρνουν τις μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις στον κόσμο

Έκλεψε την παράσταση η 12χρονη πρωταθλήτρια, Γλυκερία Σκάρκου

Από το βλέμμα του έμπειρου τεχνικού δεν γλίτωσε το παιδί – «θαύμα» του ελληνικού αθλητισμού. Ο λόγος για την 12χρονη πρωταθλήτρια, Γλυκερία Σκάρκου, που έλαμψε με την παρουσία της, υπό το βλέμμα της περήφανης μητέρας της.

«Θέλω να συγχαρώ με αυτή την ευκαιρία, μια τόσο καλή αθλήτρια και τόσο όμορφη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Υπενθυμίζεται πως η 12χρονη αθλήτρια του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, πέρσι κέρδισε τα 2,5χλμ της Ειρηνοδρομίας, αλλά κυρίως, έκανε την τεράστια έκπληξη φέτος όταν τερμάτισε 3η στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Παρά το γεγονός πως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της θα ζητούσαν από τους γονείς τους να μιλήσουν για λογαριασμό τους, η 12χρονη Γλυκερία βγήκε μπροστά και πήρε το μικρόφωνο: «Χαίρομαι που θα πάρω μέρος στον αγώνα. Είναι μια ωραία διοργάνωση που είχα συμμετάσχει και πέρυσι. Με χαροποιεί που θα πάρω και φέτος μέρος», είπε.

Η μικρή Γλυκερία συγκίνησε όλους με τα λόγια της για το πόσο χαρούμενη νιώθει που συμμετέχει για ακόμη μια φορά στην «Ειρηνοδρομία», έναν αγώνα στον οποίο οι πολίτες πρέπει να είναι παρόντες και να χειροκροτήσουν πάνω απ’ όλα τα παιδάκια με τις ειδικές ανάγκες που θα τρέξουν, αναφερόμενη στα 1000μ ΑΜΕΑ, την ειδική διαδρομή ευαισθησίας της Ειρηνοδρομίας.

Ανδρούτσου: Κεντρικό σύνθημα η ειρήνη

Από την πλευρά της η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, εξήρε τη σημαντική αύξηση συμμετοχών στη διοργάνωση, κυρίως στον αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων. Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στις προσπάθειες της Βούλας Κοζομπόλη και στελεχών του δήμου που επισκέφθηκαν σχολεία και μίλησαν με τους μαθητές.

«Καταφέραμε να κάνουμε την Ειρηνοδρομία ένα γεγονός που συζητιέται και που έχει κεντρικό σύνθημα την Ειρήνη», επεσήμανε.

Ξεπερνούν τις 2.100 οι συμμετοχές στην «Ειρηνοδρομία»

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του αγώνα, κ. Παπαποστόλου, ήδη οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 2.100. Οι 1.300 αφορούν τα 2,5 χιλιόμετρα, 240 τα 10 χιλιόμετρα ενώ 600 συμμετοχές είναι για τα 5 χιλιόμετρα. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή στον αγώνα 1.000 μέτρων κοινωνικής ευαισθησίας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των Παναγουλειών 2018, που φέτος θα πραγματοποιηθούν 11-12-13 Μαΐου και θα είναι αφιερωμένα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Με τη συμπλήρωση των 42 χρόνων από τον τραγικό χαμό του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη, ο δήμος Αγ. Δημητρίου θα επιχειρήσει, για ακόμη μια χρονιά -όπως με συνέπεια κάνει τα τελευταία 37 χρόνια- να τιμήσει με σεβασμό και αγάπη τη μνήμη του σπουδαίου άνδρα.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη, ζωντανεύουμε την ελπίδα» καθώς ο κοινωνικός φορέας που θα υποστηρίξει η Ειρηνοδρομία είναι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες την ημέρα του αγώνα για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών. Η δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αναμενόμενη μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθιστά όλους τους συμμετέχοντες όχι μόνο υπερήφανους, αλλά και γεμάτους ευθύνη, ώστε τα μηνύματα της ειρήνης και της ελπίδας να διαδοθούν όσο το δυνατόν πιο δυνατά και μακριά».



Βίντεο: DAD.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα