Πού στρέφονται οι έρευνες για το μοιραίο Mirage – Μεγάλο στοίχημα οι καταγραφείς (video)

Το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων μεγάλο τμήμα του πιλοτηρίουΤον λόγο από εδώ και πέρα έχει το ΕΛΚΕΘΕΘα μπορέσουν να ασφαλίσουν ορισμένα κομμάτια τα οποία θεωρούνται πολύ κρίσιμα για τη διερεύνηση των συνθηκών της συντριβής

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000 την Πέμπτη στη Σκύρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το απόγευμα ανοιχτά της Σκύρου, και σε βάθος 800 μέτρων, βρέθηκε μεγάλο τμήμα του πιλοτηρίου του άτυχου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Στο πιλοτήριο εντοπίστηκε και η εκπομπή σήματος του καταγραφέα

πρόσκρουσης του μαχητικού Mirage 2000-5, που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής που παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΥΠΕΘΑ τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 400 μέτρων.

Τον λόγο από εδώ και πέρα έχει το ΕΛΚΕΘΕ το οποίο διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό (σόναρ, υποβρύχια, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα μεγάλου βάθους) θα μπορέσουν να ασφαλίσουν ορισμένα κομμάτια τα οποία θεωρούνται πολύ κρίσιμα για τη διερεύνηση των συνθηκών της συντριβής και να γίνει προσπάθεια ανέλκυσης.

Το μεγάλο στοίχημα είναι οι καταγραφείς του Mirage 2000-5.

Πιο συγκεκριμένα, o ένας – αν καταφέρουν να τον ανελκύσουν – δίνει την εικόνα της κάμερας. Αυτός ο καταγραφέας έχει πάνω και στοιχεία από τα όργανα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης καθώς και από τη στιγμή της μοιραίας πτώσης.

Παράλληλα, σημαντικό να βρεθεί και ο καταγραφέας που είναι στο ουραίο, στον οποίο φαίνονται οι κινήσεις από το πηδάλιο. Για παράδειγμα, αν τυχόν υπήρχε βλάβη που δεν φαινόταν στα όργανα του ιπταμένου.

Keywords
Τυχαία Θέματα