Πώς μπορείς να καταστρέψεις μια καλή σχέση με πέντε τρόπους

Η αρχή κάθε σχέσης φαντάζει ειδυλλιακή, ειδικά όσο το πάθος και ο έρωτας κυριαρχούν. Ωστόσο ακόμα και αν φαίνεται πως πρόκειται για μια σχέση καλή, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταστραφεί και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες αν δεν προσέξεις πέντε πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να κάνεις:

Έχεις απαιτήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα στάνταρντς των άλλων. Πιέζοντας τον άλλον να ταιριάξει στα δικά σου καλούπια, το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς απόσταση και αρνητικά συναισθήματα.

Αποτυγχάνεις να χτίσεις την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση

στη σχέση. Αν εστιάζεις στην επιφάνεια τότε ο άνθρωπος ο οποίος σχετίζεται μαζί σου δεν θα καταφέρει να δεθεί σε βαθύτερο επίπεδο μαζί σου.

Δεν ενδιαφέρεσαι να δεις την ουσία. Δεν ενθαρρύνεις τον άλλον να εκφράσει τη μοναδικότητά του και τις προσωπικές του αξίες, αλλά εστιάζεις σε πράγματα και συμπεριφορές επιφανειακές.

Δεν δίνεις αξία στην εμπιστοσύνη που έχετε χτίσει ως ζευγάρι. Οι νάρκισσοι δεν θεωρούν σημαντική την εμπιστοσύνη στη σχέση, αλλά αντιθέτως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι η αναγνώριση.

Αποτυγχάνεις να αναγνωρίσεις τα δικά σου ελαττώματα. Ένα νάρκισσος συνήθως έχει υψηλές προσδοκίες από τους άλλους αλλά δεν θέτει τα ίδια στάνταρντς και για τον εαυτό του. Η αναγνώριση και της δικής σου αδυναμίας ή της ευθύνης σου σε ένα πρόβλημα θα σε βοηθήσει ώστε να σταματήσεις να έχεις διαρκώς απαιτήσεις από τον άλλον να είναι τέλειος.

Keywords
Τυχαία Θέματα