Πόλο: Ξανά στον τελικό της LEN Euroleague ο Ολυμπιακός – Με σούπερ την Αβραμίδου, 8-7 τη Βουλιαγμένη (video)

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού πήρε την πρόκριση στον τελικό της LEN Euroleague πόλο, για τρίτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μετά και την επιτυχία με 8-7 στον ελληνικό «εμφύλιο» κόντρα στη Βουλιαγμένη, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Άλκηστη Αβραμίδου. Σε ματς που ήταν συγκλονιστικό, οι ομάδες… πήγαιναν γκολ

γκολ, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Οι «ερυθρόλευκες», όπως και το 2015, θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Σαμπαντέλ. Η ισπανική ομάδα επικράτησε με 8-5 της Πάντοβα και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η Άλκηστης Αβραμίδου. Η διεθνής περιφερειακός πέτυχε και τα τέσσερα «ερυθρόλευκα» γκολ στο β΄ ημίχρονο του ημιτελικού του final-4, στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας, και οδήγησε τις πρωταθλήτριες Ελλάδας στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό το Σάββατο (20/4, 14:15). Αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην οικοδέσποινα Σαμπαντέλ και την ιταλική Πάντοβα, ενώ ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει λίγο νωρίτερα (12:30) την ηττημένη του ίδιου αγώνα στον «μικρό» τελικό.

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε δύο φορές στην πρώτη περίοδο με τη Στεφανία Χαραλαμπίδη, που πήρε το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων, αλλά είχε μόλις 1/4 με παίκτρια παραπάνω σε αυτό το διάστημα κι έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να «απαντήσει», την πρώτη φορά με ωραία προσπάθεια της Ασημάκη από τα 2μ. και τη δεύτερη με γκολ της Τσουκαλά σε παραπάνω.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η Χυδηριώτη ξαναέδωσε προβάδισμα στο ΝΟΒ και ακολούθησε ένα διάστημα με πρωταγωνίστριες τις δύο τερματοφύλακες, Άσλεϊ Τζόνσον και Ιωάννα Σταματοπούλου, που με σπουδαίες επεμβάσεις «πάγωσαν» το σκορ στο 3-2. Τελικά, μία πολύ κακή τοποθέτηση της άμυνας της Βουλιαγμένης επέτρεψε στην Ελευθερία Πλευρίτου να σουτάρει εντελώς ελεύθερη και να ισοφαρίσει, για να ακολουθήσουν εκατέρωθεν τέρματα σε επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα που διαμόρφωσαν το 4-4 του ημιχρόνου.

Ξαναπήρε προβάδισμα η Βουλιαγμένη με τη Χυδηριώτη (η μπάλα πέρασε κάτω από το χέρι της Σταματοπούλου που φέρει ευθύνη), αλλά στη συνέχεια η Αλκηστη Αβραμίδου, με τρία αναπάντητα γκολ μέσα σε 1΄43΄΄, «γύρισε» το ματς. Η διεθνής περιφερειακός εκμεταλλεύθηκε την τάση της Τζόνσον να παίζει λίγο έξω από την εστία, για να μπορεί να δώσει βοήθεια στην άμυνα στα 2μ., και πέτυχε δύο πανομοιότυπα τέρματα από θέση αριστερού εξτρέμ, ενώ σκόραρε και μία φορά σε παίκτρια παραπάνω για το 7-5 υπέρ του Ολυμπιακού, ακριβώς στα μισά της τρίτης περιόδου.

Ο ΝΟΒ, που είχε πρόβλημα να περάσει τη μπάλα στην Ξενάκη απέναντι στη σύνθετη «ερυθρόλευκη» άμυνα, βρήκε μία λύση με το τρίτο γκολ της Χυδηριώτη και το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 7-6, πριν η Αβραμίδου συνεχίσει το προσωπικό της… ρεσιτάλ, αυτή τη φορά με σουτ από μακριά, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Παρά το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου (δοκάρι), ο Ολυμπιακός κράτησε σχετικά άνετα στην άμυνά της και υπερασπίστηκε το πολύτιμο προβάδισμα, καθώς το γκολ της Ξενάκη στα 19΄΄ απλά διαμόρφωσε το τελικό 8-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Χαραλαμπίδη (κόντρα), 1-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 2-1 Χαραλαμπίδη (π.π.), 2-2 Τσουκαλά (π.π.), 3-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 3-3 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 4-3 Διαμαντοπούλου (π.π.), 4-4 Μανωλιουδάκη (π.π.), 5-4 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 5-5 Αβραμίδου (περιφέρεια), 5-6 Αβραμίδου (περιφέρεια), 5-7 Αβραμίδου (π.π.), 6-7 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 6-8 Αβραμίδου (περιφέρεια), 7-8 Ξενάκη (περιφέρεια).

Βουλιαγμένη είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Ολυμπιακός είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

*Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μπάκλινγκ, 43΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Μάους (Γερμανία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.

*Μετά το τέλος του ημιτελικού… άναψαν τα αίματα ανάμεσα στην Αλεξία Καμμένου (προπονήτρια της Βουλιαγμένης) και της Αλεξάνδρα Ασημάκη (παίκτρια του Ολυμπιακού).

Η τεχνικός της Βουλιαγμένης απευθύνθηκε στην ελληνίδα φουνταριστή σε αρκετά έντονο ύφος, σαν να ήθελε να της δώσει κάποιες συμβουλές. Έχουν, άλλωστε, συνεργαστεί. Αμέσως επενέβη ο Κώστας Χατζηδάκης (βοηθός του προπονητή του Ολυμπιακού Χάρη Παυλίδη) και δεν έλειψαν οι αντεγκλίσεις.

Παυλίδης: Ακόμα καλύτεροι στον τελικό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, υπογράμμισε πως οι «ερυθρόλευκες» παίκτριες θα παίξουν ακόμα καλύτερα στον μεγάλο τελικό της Euroleague. Στάθηκε και στην πίεση που υπήρχε στην ομάδα του στον αγώνα με τη Βουλιαγμένη, καθώς ήταν «εμφύλιος», ενώ ο Ολυμπιακός είχε χάσει στον τελικό του Κυπέλλου στη Χίο.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά μετά τη νίκη επί της Βουλιαγμένης σημείωσε στο olympiacossfp.gr: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι από ψυχολογικής πλευράς. Είχαμε χάσει στον τελικό του κυπέλλου στην Χίο, αυτό μας βάρυνε πολύ, αλλά αύριο δεν θα έχουμε την ίδια πίεση. Θα παίξουμε ακόμα καλύτερα και είναι φοβερό για αυτά τα κορίτσια που κάθε χρόνο παίζουν έναν ευρωπαϊκό τελικό».

Όπως είπαμε, στον δεύτερο ημιτελικό η Σαμπαντέλ νίκησε 8-5 τη Πάντοβα. Τα οκτάλεπτα με τυπικά γηπεδούχο την ιταλική ομάδα είχαν: 1-1, 2-4, 1-3, 1-0.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΤΟΒΑ (Μπαρζόν): Τεάνι, Μπαρζόν 3, Σαβιόλι, Γκοτάρντο, Κουεϊρόλο 1, Κασόν, Μίλο, Ντάριο, Γκραμπ 1, Ράναλι, Μεγκιάτο, Αρμίτ, Τζιακόν

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγες, Εσπάρ Γιακέτ, Ορτίθ Μουνιόθ 1, Φάρε Κολομίνα Γκ., Στέφενς 3, Κόρντομπες Ναβάρο, Γκαρσία Γοδόι 1, Φόρκα Αρίθα 2, Νέουσουλ, Ντομενέκ Μοράλες 1, Λέιτον Αρόνες, Φάρε Κολομίνα Α.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα