Πολιτισμός ώρα μηδέν

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα πραγματοποιούνται στο εξής τα αεροπορικά ταξίδια σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας. Σε αυτές δεν συγκαταλέγεται, όμως, η υποχρεωτική εξασφάλιση κενών θέσεις επιβατών στην καμπίνα των αεροπλάνων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα λεωφορεία.

Οι λόγοι προφανείς. Τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών.

Τα ταξίδια με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, οι μετακινήσεις γενικότερα, επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα. Έστω και με τα απαιτούμενα μέτρα

(μάσκες, γάντια, θερμομέτρηση, κ.α.), γεγονός που κάνει τη ζωή όλων μας ευκολότερη.

Σ’ αυτό το σημείο ακριβώς, όμως, δημιουργείται το ερώτημα: Γιατί να μην συμβεί ακριβώς το ίδιο στους χώρους του πολιτισμού; Στα θέατρα, στα σινεμά, στους χώρους συναυλιών και φεστιβάλ.

Να πραγματοποιηθούν δηλαδή κανονικά, με την παρουσία κοινού αντίστοιχου των αριθμού των θέσεων κι αφού προηγουμένως έχουν παρθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα που τηρούνται και στην περίπτωση των αεροπορικών ταξιδιών.

Είναι σημαντικό να ταξιδέψει το σώμα από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά όχι από την πραγματικότητα στη φαντασία;

Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. Και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία θα μείνει στην ιστορία περισσότερο όχι για τη δράση της, αλλά για την απραξία της όλο αυτό το διάστημα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού διεκδικούν τα αυτονόητα μέτρα στήριξης.

Την ίδια μέρα που καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στα θεάματα βγήκαν ξανά στους δρόμους για την άμεση λήψη μέτρων και κυρίως ώστε να μπορέσουν να εργαστούν ξανά, η κα. Μενδώνη επέλεξε να επισκεφθεί μαζί με τον πολιτικό της προϊστάμενο και πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη πρόβα του Εθνικού Θεάτρου για το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου.

Και φωτογραφίες βγήκαν και δηλώσεις έγιναν και αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξαν στα κανάλια και στα sites. Το αποτέλεσμα ήταν η συγκεκριμένη επίσκεψη ν’ αποσπάσει την προσοχή των ΜΜΕ και να υποβαθμιστεί η διαμαρτυρία των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στα θεάματα.

Παγκόσμια μέρα Πολιτισμού χθες κι αντί τα ΜΜΕ ν’ ασχοληθούν με τους καλλιτέχνες και τα αιτήματά τους, ασχολήθηκαν με την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνικό Θέατρο, διευθυντής του οποίου είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, τον οποίο όρισαν οι ίδιοι λίγες εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα