Πολεμοχαρής εκστρατεία παραπληροφόρησης με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, καταγγέλλει ο Παρασκευόπουλος

Με δήλωσή του «απέναντι στην παραπληροφόρηση που συνεχίζεται» με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για επιθέσεις στον «Νόμο Παρασκευόπουλο» και «λασπολογία» που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Απέναντι σε αυτή την παραπληροφόρηση που καταγγέλλει, ο κ. Παρασκευόπουλος προχωρά σε συγκεκριμένες επισημάνσεις. Υπογραμμίζει ειδικότερα ότι ρυθμίσεις για πρόωρη αποφυλάκιση ανθρώπων με προβλήματα υγείας ισχύουν από το 1993, δηλαδή παραπάνω από είκοσι χρόνια πριν το “Νόμο Παρασκευόπουλου”.

Επισημαίνει επίσης με αφορμή

την “υπόθεση Φλώρου” ότι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου δεν είναι θέμα του νομοθέτη, αλλά της Δικαιοσύνης και σχολιάζει: «Αλίμονο, αν κάθε φορά που θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα μιας κακής εφαρμογής του νόμου σε δίκες θα αναθεματίζαμε ή θα καταργούσαμε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις».

Τονίζει ακόμη με αφορμή την περίπτωση Κουφοντίνα, ότι νομοθεσία για τη χορήγηση αδειών σε κρατουμένους θεσπίστηκε πρώτη φορά με τον Ν.3312/1955, ότι η ρύθμιση εντάχθηκε στον Σωφρονιστικό Κώδικα του 1989 και στον ισχύοντα νόμο και ότι βελτιώθηκε με πολλά επόμενα νομοθετήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολεμοχαρής, Φλώρου, Παρασκευόπουλος,polemocharis, florou, paraskevopoulos