Πήρε μέτρα κατά Τραμπ και το Facebook – Κατέβασε καμπάνια του με σύμβολα των Ναζί

Η εταιρεία Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/06) ότι κατέβασε αναρτήσεις και διαφημίσεις της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ καθώς αυτές παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας κατά του οργανωμένου μίσους.

Οι διαφημίσεις έδειχναν ένα κόκκινο ανεστραμμένο τρίγωνο με κείμενο που ζητούσε από τους χρήστες του Facebook να λάβουν μέρος σε μια συλλογή

υπογραφών εναντίον της «Antifa», ενός χαλαρά οργανωμένου αντιφασιστικού κινήματος.

Facebook retiró polémico anuncio de Trump https://t.co/Pv5qWrvibw #unionradio pic.twitter.com/zwLgmtguiG

Class 98.7FM Noticias (@Class987FM) June 18, 2020


Κίνηση που αποκτά μεγαλύτερη σημασία, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι πριν από μερικές εβδομάδες επικράτησε «εμφύλιος» στο Facebook από την «ουδετερότητα» Μαρκ Ζούκεμπεργκ προς τον αμερικανό πρόεδρο, μετά και τη δολοφονία του Τζορντ Φλόιντ. Ευθυνόμαστε για την εκλογή Τραμπ το 2016, παραδέχτηκε, άλλωστε, το Facebook…

Κόκκινα τρίγωνα

Με tweet του ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ την Πέμπτη (18/06), επικεφαλής της διεθνούς εβραϊκής μκο, Anti-Defamation League (ADL) είπε για το σύμβολο: «Οι Ναζί χρησιμοποιούσαν κόκκινα τρίγωνα για να ταυτοποιούν τα πολιτικά τους θύματα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η χρήση του για επίθεση σε πολιτικούς αντιπάλους είναι εξαιρετικά προσβλητική».

Facebook Bans Trump Campaign Ad that Denounces Antifa Violence https://t.co/oGF38E0hXe via @BreitbartNews

— Lyell Banman (@LyellBan) June 18, 2020


Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονταν σε σελίδες που ανήκουν στον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και εμφανίστηκαν επίσης στη σελίδα «Ομάδα Τραμπ».

«Η πολιτική μας απαγορεύει τη χρήση ενός απαγορευμένου συμβόλου ομάδας μίσους για την ταυτοποίηση πολιτικών κρατουμένων χωρίς το γενικό πλαίσιο που καταδικάζει ή συζητά το σύμβολο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Facebook.

«Χρησιμοποιείται από την Antifa»

«Το ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από την Antifa, οπότε συμπεριλήφθηκε σε μια διαφήμιση σχετικά με την Antifa», δήλωσε ο Τιμ Μάρτοφ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ.

Facebook removes Trump campaign ad about ‘far-left groups,’ says it shows ‘hate group’s symbol’https://t.co/w3XaTo3bic

Bruce Norris (@BruceNorrisSr) June 18, 2020


«Να σημειώσουμε ότι το Facebook εξακολουθεί να δίνει για χρήση ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο εικονίδιο emoji, το οποίο μοιάζει ακριβώς το ίδιο, οπότε είναι περίεργο να στοχεύουν μόνο αυτήν τη διαφήμιση. Η εικόνα δεν περιλαμβάνεται επίσης στη βάση δεδομένων της Anti-Defamation League για σύμβολα μίσους».

Ένας εκπρόσωπος της ADL είπε ότι η βάση δεδομένων της δεν είναι μια βάση δεδομένων για ιστορικά σύμβολα των Ναζί αλλά μια βάση με σύμβολα που «χρησιμοποιείται συνήθως από τους σύγχρονους εξτρεμιστές και τους υποστηρικτές της υπεροχής των λευκών στις ΗΠΑ».

Facebook takes down Trump ads featuring symbol used by Nazis to mark political prisoners #SmartNews
What the heck?? Did the think that no one would notice?? https://t.co/ofOt5r8tv3

— Petunia

Keywords
Τυχαία Θέματα