Πήρε διαζύγιο γιατί ο σύζυγός της δεν έφτιαχνε τουαλέτα στο σπίτι τους

Δικαστήριο στην Ινδία έδωσε την άδεια σε μια γυναίκα να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της επειδή αρνούταν να χτίσει τουαλέτα στο σπίτι τους.

Το δικαστήριο στην Πολιτεία Ραζαστάν, στη βόρεια Ινδία, έκρινε υπέρ της γυναίκας, η οποία ήταν παντρεμένη πέντε χρόνια και υποστήριζε ότι η ανικανότητα του συζύγου της να της προσφέρει τουαλέτα στο σπίτι τους ισοδυναμεί με απάνθρωπη συμπεριφορά.

Ο δικαστής Ραζέντρα Κούμαρ Σάρμα υπογράμμισε ότι οι γυναίκες στα χωριά αναγκάζονται να υποστούν σωματικό πόνο καθώς πρέπει να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να μπορέσουν να πάνε στα γύρω χωράφια,

τα οποία χρησιμοποιούν αντί για τουαλέτα. Ο δικαστής εκτίμησε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια μορφή βασανιστηρίου.

Σύμφωνα με ινδικά μέσα, η γυναίκα είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2015.

Στην Ινδία το διαζύγιο επιτρέπεται μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις για βίαιη συμπεριφορά, απάνθρωπη μεταχείριση ή αδικαιολόγητες οικονομικές απαιτήσεις. Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας γάμος ακυρώνεται ή διαλύεται εξαιτίας της έλλειψης τουαλέτας.

Πέρυσι μια γυναίκα αρνήθηκε να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της αφού εκείνος αρνήθηκε να κατασκευάσει τουαλέτα στο σπίτι τους. Τον Ιούνιο μια άλλη γυναίκα είχε αρνηθεί να επιστρέψει στο σπίτι της αν οι πεθεροί της δεν έχτιζαν τουαλέτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα