Πέθανε η κύπρια ηθοποιός, Άλκηστις Παυλίδου (video)

Πενθεί ο καλλιτεχνικός κόσμος της Κύπρου με τον χαμό της Άλκηστις Παυλίδου.

Η ηθοποιός έφυγε στα 74 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο και ήταν μητέρα των επίσης ηθοποιών Χριστίνας και Κύνθιας Παυλίδου.

«Έφυγε νικημένη από τον καρκίνο η αγαπημένη μας Άλκηστις Παυλίδου, αλλά πήρε από το κόσμο απέραντη αγάπη και θα γραφτεί στην ιστορία του Κυπριακού Θεάτρου και της Τηλεόρασης για τη προσφορά

της. Σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες και ευχόμαστε Καλό Παράδεισο! Αντίο αγαπημένη μας “Πέπα” ο ρόλος της που αγάπησαμε ιδιαίτερα! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της!», έγραφε ποστ στη σελίδα του facebook «Κύπριοι ηθοποιοί».

Η Χριστίνα Παυλίδου «ράγισε καρδιές» ποστάροντας βίντεο από τη μητέρα της να ακούει μουσική μέσα στο νοσοκομείο. «Μας μεγάλωσες με το τραγούδι. Ακόμα και στα δύσκολα σε αυτό καταφεύγαμε μανούλα μου».

«Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα…. Μ αυτό το χαμόγελο… Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιαρα, ψυχαρα…. Ότι κ να γράψω είναι λίγο για σένα ΜΑΝΟΥΛΑ μου… Ψυχή μου εσύ…. Σ ευχαριστώ…. Για όλα», έγραψε η Κύνθια ενώ ενημέρωσε και για την ημέρα και ώρα της κηδείας της μητέρας της.

Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα…. Μ αυτό το χαμόγελο… Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιαρα, ψυχαρα…. Ότι κ να γράψω είναι λίγο για σένα ΜΑΝΟΥΛΑ μου… Ψυχή μου εσύ…. Σ ευχαριστώ…. Για όλα…..

Gepostet von Kynthia Pavlidou am Sonntag, 4. Oktober 2020

«Η κηδεία της πολυαγαπημενης μας μανουλας θα γίνει αύριο Τρίτη 6/10 στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στις 15.00. Λογω των περιοριστικων μέτρων δεν θα δεχτούμε συλλυπητήρια. Σας ευχαριστώ θερμά για την αγαπη σας και τις όμορφες σας ευχές για την ψυχούλα της μανουλας μας!

Η κηδεία της πολυαγαπημενης μας μανουλας θα γίνει αύριο Τρίτη 6/10 στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στις 15.00….

Gepostet von Kynthia Pavlidou am Sonntag, 4. Oktober 2020

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο.

Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

Τα τελευταία χρόνια την βλέπουμε στην τηλεόραση σε σειρές με μεγάλη επιτυχία σε όπως «Βουράτε γειτόνοι», «Γενιές της σιωπής», «Τα ρόδα της οργής» και άλλες. Αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας Παυλίδου και Κύνθιας Παυλίδου.

Σε συνέντευξή της ένα χρόνο πριν η Χριστίνα Παυλίδου είχε δηλώσει για την περιπέτεια της μητέρας της με την υγεία της: «H μητέρα μου βρίσκεται στη φάση της χημειοθεραπείας τώρα. Το παλεύει… Αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα υγείας εδώ και 12 χρόνια. Ήταν πάντα αυτή ο βράχος στην οικογένεια που μας κρατούσε δεμένους και μας έδινε δύναμη και κουράγιο. δεν μας άφησε ποτέ να μας πάρει από κάτω… Φέρεται φυσιολογικά, είναι μέρος της ζωής της και το αντιμετωπίζει. Είναι τόσο αισιόδοξος άνθρωπος».

Το 2015 η Άλκηστις Παυλίδου έλαβε το βραβείο Ηθοποιός της Χρονιάς στα “Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015”. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της παραλαβής του βραβείου από τα χέρια της κόρης, Χριστίνας Παυλίδου όπως ανέφερε το politis.com.cy.

Keywords
Τυχαία Θέματα