Περισσότεροι από 1.600 νεκροί από τους μουσώνες στην Ινδία (video)

Δεν έχει τελειωμό το δράμα που βιώνει η Ινδία με τους μουσώνες, θρηνώντας τουλάχιστον 1.600 νεκρούς. Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις της περιόδου των μουσώνων στην ασιατική χώρα τα τελευταία 25 χρόνια προκάλεσαν τον θάνατο τόσο πολλών ανθρώπων από τον Ιούνιο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (1/10), καθώς οι αρχές δίνουν μάχη με τις πλημμύρες σε δύο βόρεια κρατίδια και λασπόνερα πλημμύρισαν μια μεγάλη πόλη.

Η περίοδος των μουσώνων η οποία κανονικά διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο

έχει ήδη αποδώσει 10% περισσότερη βροχή από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 χρόνων και δεν αναμένεται να κοπάσει, πριν από τις αρχές Οκτωβρίου περισσότερο από ένα μήνα αργότερα απ’ ό,τι συνήθως.

#WatchThis: Monsoon rains and extreme flooding in India have killed more than 100 people pic.twitter.com/SZt2ufu6D2 #RT

— WatchThis® (@WatchThisVidz) October 1, 2019

Οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις προκάλεσαν χάος, με τις βόρειες πολιτείες Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ, να έχουν πληγεί περισσότερο από το τελευταίο κύμα των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα 144 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Παρασκευή (27/09), σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

Στην Πάτνα, την παραποτάμια πρωτεύουσα της Μπιχάρ όπου κατοικούν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, κάτοικοι είπαν ότι ανοίγουν δρόμο μέσα από το νερό που τους φτάνει μέχρι τη μέση για να προμηθευτούν απαραίτητα αγαθά όπως τρόφιμα και γάλα.

Ο Ραντζίβ Κούναρ, 65 ετών, ένας κάτοικος της συνοικίας Ασιγιάνα της Πάτνα, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ πως ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται στο έλεος του νερού. «Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία διάσωση και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή εδώ», είπε.

Beautiful India India Patna City's hospital after rain.
Koi sharam koi haya thori se grace hoti hai

pic.twitter.com/LgqWtc0lij

— Younis Baloch (@Younis_Baloch1) October 1, 2019


Τη Δευτέρα (30/09) διασώστες διέσωσαν τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Μπιχάρ Σούσι Μόντι από το σπίτι του στην Πάτνα. Σε πλάνα βίντεο φαίνεται ντυμένος με σορτσάκι και τι-σερτ καθώς απομακρύνεται από το σπίτι του με βάρκα μαζί με μέλη της οικογένειάς του.

Ο Σάκετ Κούμαρ Σινγκ, ο οποίος ζει στην περιοχή Μπόρινγκ Ρόουντ της πόλης, δήλωσε πως έμεινε εγκλωβισμένος για τέσσερις ημέρες με το νερό που έφθανε σε ύψος δύο ποδών να έχει πλημμυρίσει το σπίτι του.

«Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, και παρότι είχα χρήματα ήμουν απροστάτευτος», λέει ο Σινγκ, 45 ετών. Στη γειτονική Ούταρ Πραντές, το πιο πολυπληθές κρατίδιο της Ινδίας, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την κατάρρευση τουλάχιστον 800 σπιτιών και πλημμύρισαν μεγάλα κομμάτια αγροτικής γης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, 1.673 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών και των έντονων βροχοπτώσεων φέτος και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Officially India’s #monsoon season is over but the withdrawal of monsoon is delayed, says the MET dept. Which means at least another 10 days of rain. Extreme rains have wrecked havoc in #Bihar, Uttar Pradesh, Telangana & Pune in just the last 4 days. #BiharFloods #ClimateChange pic.twitter.com/SIEAdrfKbI

— DataBaaz (@databaaz) October 1, 2019


Αξιωματούχοι δήλωσαν πως πολλοί από τους θανάτους αυτούς οφείλονταν σε κατάρρευση τοίχων και κτιρίων, περιλαμβανομένης της Ούταρ Πραντές και της Μαχαράστρα, του δυτικού κρατιδίου όπου 371 θάνατοι έχουν καταγραφεί από τις πλημμύρες μέσα στο 2019, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων στη χώρα.

«Ο κίνδυνος κατάρρευσης παλαιών ή αδύναμων κατασκευών αυξάνεται στη διάρκεια μιας έντονης βροχόπτωσης, όπως συνέβη τώρα», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Τσαντρακάντ Σάρμα, ένας ειδικός στις πλημμύρες που εργάζεται στο τμήμα αντιμετώπισης καταστροφών της Ούταρ Πραντές.

Τα συστήματα πρόληψης και πρόβλεψης πλημμυρών στην Ινδία έχουν ελλείψεις, λένε άλλοι ειδικοί, αν και οι περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες στη χώρα έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της αποψίλωσης, της υποβάθμισης των υδάτων και της κλιματικής αλλαγής.

Record monsoon & floods kill nearly 150 across India (PHOTOS, VIDEOS) — RT World News https://t.co/CtdR5hK3Ls

— Persuader11 (@Persuader111) October 1, 2019

It has started already
thousands in Abaco
1600 in India with heavy Monsoon#GretaThunberg pic.twitter.com/FO8dKRJM6W

— Christopher Cartwright (@chriscartw83) October 1, 2019

Bihar's rain related death toll reaches 30; relief and rescue gains momentum#BiharFloodRescue #BiharFlood https://t.co/ZN2nwPTwj9

India TV (@indiatvnews) October 1, 2019

India to receive rain till mid-October as withdrawal of monsoon gets delayed by a month; seasonal precipitation in 2019 highest in 25 years – Firstpost https://t.co/7glCJU52KK

— Chandra Shekhar kar (@goalpeacetiku) October 1, 2019


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα