Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ – Ποια είναι η μέγιστη ποινή που θα επιβληθεί

Ενώπιον των πειθαρχικών αρχών – χωρίς ωστόσο να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο – θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ.

Αν και δεν είχε γραφτεί τίποτα στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα με τον ΠΑΣ (με αποτέλεσμα να μην κληθεί σε απολογία από τη Σούπερ Λίγκα), ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Γιώργος Λαΐνης άσκησε πειθαρχική δίωξη στον «δικέφαλο του Βορρά».

Όπως υπογράμμισε ωστόσο στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, τα άρθρα βάσει των οποίων κλήθηκαν οι Θεσσαλονικείς

αφορούν επεισόδια στις κερκίδες και τον εν γένει χώρο του γηπέδου που δεν συνοδεύονται από βιαιοπραγίες, φθορά ξένης περιουσίας και τραυματισμούς.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης βαθμών ή αποκλεισμού της έδρας για τον ΠΑΟΚ και η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Η σχετική διάταξη αναφέρει

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Πηγή: Sport-fm

Keywords
Τυχαία Θέματα