Παρέλαβε Ολυμπιακό μετάλλιο δέκα χρόνια μετά, προηγήθηκαν αποκλεισμοί λόγω ντόπινγκ (εικόνες – video)

Η Κέλι Σόθερτον παρέλαβε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της και συγκεκριμένα δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Η βρετανίδα επταθλήτρια κατετάγη 5η στο στο έπταθλο στην κινεζική πρωτεύουσα, αλλά ανέβηκε στην τρίτη θέση μετά τον αποκλεισμό της Ουκρανής Λιουντμίλα Μπλόνσκα και της Ρωσίδας Τατιάνα Τσερνόβα λόγω ντόπινγκ (έγινε επανεξέταση των δειγμάτων τους).

Britain’s @KellySotherton says cloud has lifted

after receiving Beijing bronze medal https://t.co/4FiRfFtWv2

Liquid Len (@WestBromEL) 14 Σεπτεμβρίου 2018

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, δεν μπορώ να πω πώς ακριβώς νιώθω. Το μετάλλιο που επίσης κέρδισα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ ήταν εξαιρετικό, αλλά προπονήθηκα για το έπταθλο και αυτό είναι το μετάλλιο που πραγματικά θέλω και σημαίνει πολλά για μένα να το κάνω δικό μου», είπε η 41χρονη Σόθερτον, που βέβαια έχει πλέον αποσυρθεί από τους στίβους. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι στην κατοχή της έχει ένα ακόμη χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο έπταθλο, από το 2004 στην Αθήνα.

«Θα κλείσει ένα κεφάλαιο της αθλητικής σταδιοδρομίας μου. Η παραλαβή ενός μεταλλίου 10 χρόνια μετά, θα έπρεπε να είναι λίγο γλυκόπικρη, αλλά δείχνει την καριέρα που είχα και τελικά θα με επιβεβαιώσει ως κάτοχο τριών Ολυμπιακών μεταλλίων», πρόσθεσε η Σόθερτον.

Όταν της ανακοινώθηκε η απόφαση της ΔΟΕ πέρυσι ξέσπασε σε κλάματα:

Finding out that I’ve just got another Olympic medal. Yes I had tears. Happy Ones at this time! Hi pic.twitter.com/TAR5I4QQCd

— Kelly Sotherton (@KellySotherton) 25 Απριλίου 2017

Τώρα έγινε και η απονομή:

Amazing to be in the room when Kelly Sotherton finally received her Heptathlon bronze medal from the 2008 Olympic Games. She originally placed 5th but 2 athletes ahead were found to have been doping. Remember kids, cheating never pays! Well done @KellySotherton!

Keywords
Τυχαία Θέματα