Παράνοια στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ θα σώσει μία γαλοπούλα που μένει σε.. ξενοδοχείο (εικόνες)

Την παράδοση χρόνων για την «Ημέρα των Ευχαριστιών» θα τηρήσει φέτος ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θέλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σώζει μία γαλοπούλα, η οποία διαφορετικά θα κατέληγε ψημένη στον φούρνο.

Οι δύο γαλοπούλες στις οποίες θα απονεμηθεί χάρη φέτος φιλοξενούνται σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον και σύμφωνα με τη Minneapolis Star Tribune, ονομάζονται

Μπο και Τάι και ήρθαν στην Ουάσινγκτον από τη Μινεσότα.

Η γαλοπούλα που θα επιλεγεί από το κοινό θα κάνει την εμφάνισή της την Τρίτη στο Λευκό Οίκο στο πλευρό του αμερικανού προέδρου.

Στις ΗΠΑ η «Ημέρα των Ευχαριστιών» εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός). Ο εορτασμός γίνεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς. Η γιορτή αποκαλείται και “Ημέρα της Γαλοπούλας” (Turkey Day), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.

Στις ΗΠΑ η γιορτή των Ευχαριστιών δεν συνδέεται με θρησκευτικές εκδηλώσεις ούτε έχει συνδεθεί με συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα.

Η γιορτή στηρίζεται στα αγροτικά φεστιβάλ που διοργάνωναν πολλοί λαοί από την αρχαιότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τη γιορτάζουν οικογενειακά ή με φίλους που καλούν στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα