Παρ’ ολίγον τραγωδία στη Σπάρτη – Σιδερένιο τέρμα καταπλάκωσε 10χρονο αγοράκι (video)

Το παιχνίδι παιδιών σε χωριό της Λακωνίας, λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ALPHA.

Συγκεκριμένα, σιδερένιο τέρμα έπεσε πάνω σε 10χρονο αγόρι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όπως αναφέρει η μητέρα του έχει τραυματιστεί στο κρανίο, έχει υπέστη, ακόμα, κάταγμα σε κόκαλο πάνω από το φρύδι, έχει πάθει διάτρηση τυμπάνου, ενώ έκανε και ράμματα πάνω από το μάτι.

Το συμβάν έγινε σε γηπεδάκι στο χωριό Κοκκάλα, έξω από την Σπάρτη. Το παιδί που έκανε

διακοπές στο χωριό του πατέρα του, έπαιζε ποδόσφαιρο με τον αδελφό του και φίλους τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, όταν ο γιος της άφησε τον χώρο, θέλοντας να ελέγξει σχοινιά που ήταν λυμένα, το σιδερένιο τέρμα έπεσε πάνω του. Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το τέρμα παρουσιάζεται δεμένο με σχοινιά πάνω σε μια μπασκέτα, αλλά οι γονείς του μικρού αναφέρουν πως αυτό έγινε εκ των υστέρων. Τονίζοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες λίγο έλειψε να τραυματιστεί και το άλλο παιδί τους.

«Πήγε να φύγει το παιδάκι και την ώρα που γύρισε το τέρμα έπεσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Τον πέταξε κάτω και το παιδί έμεινε αναίσθητο. Έχει σπάσει τη βάση του κρανίου του, έχει πάθει διάτρηση τυμπάνου, έχει σπάσει το κόκκαλο πάνω από το φρύδι… Του ήρθε όλο το τέρμα στο κεφάλι», ήταν τα λόγια της μητέρα του συμπληρώνοντας: «Θέλω να φτιαχτεί να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα. Το παιδί μου τη γλίτωσε στο τσακ, το επόμενο μπορεί να είναι νεκρό».

«Παίζαμε ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, ήμουν κάτω από το δοκάρι, γύρισα την πλάτη μου να φύγω και έπεσε το τέρμα στο κεφάλι μου. Πήγα να μαζέψω τα σxοινιά που κρεμόταν για να χτυπήσουν άλλα παιδάκια και χτύπησα εγώ. Έπεσα κάτω αναίσθητος και με πήρε το ασθενοφόρο», είπε συγκλονισμένο το άτυχο παιδάκι.

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, επισήμανε πως το ατύχημα δεν οφείλεται σε κάποια κακοτεχνία. Υπογράμμισε πως οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου είχαν δέσει τα τέρματα με σχοινιά στο πλέγμα του γηπέδου, τα παιδιά τα έλυσαν για να μετακινήσουν τα δοκάρια και έτσι έμειναν λυμένα. Οι γονείς του άτυχου παιδιού ζητούν να φτιαχτούν οι κακοτεχνίες στον συγκεκριμένο χώρο για να μην υπάρξουν άλλα παρόμοια γεγονότα.

Σημειώνεται ότι το παιδί, μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο Υγείας Αρεόπολης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει να νοσηλευτεί στην Αθήνα και στο «Παίδων», λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες ο άτυχος 19χρονος Νίκος Μαθιός άφησε την τελευταία του πνοή σε γηπεδάκι μπάσκετ στο Καρλόβασι της Σάμου, περιμένοντας το ασθενοφόρο. Περιστατικό για το οποίο έγινε γνωστό ότι ο απινιδωτής του στέρησε τη ζωή…

Επίσης, μπασκέτα αποκολλήθηκε και σκότωσε 19χρονο φοιτητή σε αθλητικό χώρο, στη Δασκαλόπετρα της Χίου στις 5 του μήνα. Την ώρα που αυτός έπαιζε μπάσκετ. Η «φονική» μπασκέτα δεν είχε συντηρηθεί εδώ και 31 χρόνια. Λίγες ημέρες αργότερα, απομακρύνθηκαν οι συγκεκριμένες μπασκέτες από το γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα