Παπούτσια σε άπορα παιδιά θα διανείμει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Η δράση οργανώνεται σε συνεργασία με περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιάΗ πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 με καταγραφή των αναγκών από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η οποία εντόπισε πολύ μεγάλη ανάγκη σε παπούτσια μεταξύ άλλων ειδώνΗ δράση Αφορά σε 51 πόλεις σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη

Περισσότερα από 28.000 παπούτσια θα

διανείμει τους επόμενους μήνες η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε άπορα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Η διανομή ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Αφορά σε 51 πόλεις σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη. Παπούτσια θα παραλάβουν παιδιά ηλικίας ως 17 ετών, ενώ κατ’ εξαίρεση θα δοθούν και σε ενήλικες στις προσφυγικές δομές.

Η δράση οργανώνεται σε συνεργασία με περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά και με την υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «One for One» προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 με καταγραφή των αναγκών από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η οποία εντόπισε πολύ μεγάλη ανάγκη σε παπούτσια μεταξύ άλλων ειδών. Από την έρευνα προέκυψε ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα ζούσαν σε συνθήκες κινδύνου, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και με βάση τα στοιχεία αυτά η Ένωση ζήτησε την υποστήριξη της εταιρείας TOMS, η οποία μέχρι σήμερα έχει διανείμει πάνω από 70 εκατομμύρια παπούτσια σε όλο τον κόσμο. Ως επίσημος συνεργάτης της εταιρείας στην Ελλάδα το «Μαζί για το Παιδί» μοιράζει παπούτσια από το 2015 σε ιδρύματα, φορείς και καταυλισμούς προσφύγων. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια. Εκπρόσωποι του «Μαζί για το Παιδί» μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους φορείς και συναντούν τα παιδιά, τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν.

«Δώσαμε έμφαση στα παπούτσια γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις καινούρια παπούτσια σε χορηγία και την ίδια ώρα τα μεταχειρισμένα ενέχουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Επίσης, από την εμπειρία μας κάνει καλό στην ψυχολογία πολλών παιδιών το να φορέσουν ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια για να πάνε στο σχολείο», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου η διευθύντρια προγραμμάτων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Μαρία Χατζηνικολάκη. Η Ένωση καλεί εξάλλου κοινωνικούς φορείς που προστατεύουν άπορα παιδιά να στείλουν αίτημα για παραλαβή παπουτσιών, ενώ ζητά και την υποστήριξη εθελοντών για τις διανομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα