Παπαπέτρου: Έκανα την καλύτερη επιλογή για μένα και τον Παναθηναϊκό (εικόνες)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησαν και για τους στόχους του Παναθηναϊκού στο περιθώριο της παρουσίασης της επέκτασης της συνεργασίας της «πράσινης» ΚΑΕ με την ΟΠΑΠ Α.Ε. «Έκανα μία επιλογή που ήξερα ότι ήταν η καλύτερη για μένα και τον Παναθηναϊκό, μακάρι να σηκώσουμε την Euroleague», είπε ο διεθνής άσος για

τη μεταγραφή του στους «πράσινους», ενώ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπογράμμισε: «Θα πρέπει να έχουμε υπομονή με την ομάδα. Οι στόχοι άλλωστε παραμένουν ίδιοι». «Γύρισα για το… 7ο», ανέφερε ο διεθνής σέντερ.

Οι τρεις τους έκαναν δηλώσεις και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Αναλυτικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου είπε:

– Τι σημαίνει για εσάς τους αθλητές η ανανέωση της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν από πίσω εταιρίες κολοσσοί, όπως ο ΟΠΑΠ, που στηρίζουν την ομάδα και πορεύονται με την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνδυάζουμε τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του μπασκετικού Παναθηναϊκού με τα 60 χρόνια λειτουργίας του ΟΠΑΠ. Και οι δύο θα πρέπει να συνεχίσουμε με επιτυχίες».

– Αισθάνεστε ασφάλεια από τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ;

«Σίγουρα υπάρχει και αισθανόμαστε ασφάλεια, όταν μία εταιρία, όπως ο ΟΠΑΠ, προσφέρει με τα κεφάλαια στην ομάδα και βοηθάει όσο μπορεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα μας να πορεύονται μαζί δύο μεγάλες εταιρίες και με κοινό στόχο τη διάκριση».

– Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την επέκταση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ ακούστηκε η ευχή το τέλος της σεζόν να βρει τον Παναθηναϊκό… επτάστερο. Είναι εφικτός ο στόχος;

«Μακάρι να συμβεί αυτό. Η Ευρωλίγκα είναι ο απόλυτος στόχος για όλες τις ομάδες. Το κύπελλο και το πρωτάθλημα Ελλάδας είναι εξίσου σημαντικές διοργανώσεις, αλλά, μη γελιόμαστε, η Ευρωλίγκα είναι η απόλυτη διοργάνωση στην Ευρώπη. Εμείς ως Παναθηναϊκός θέλουμε να κάνουμε μία πάρα πολύ καλή σεζόν και στο επιστέγασμα αυτής της χρονιάς να επιστρέψουμε στο Final Four».

– Από τη μέχρι σήμερα προετοιμασία της ομάδας έχει αναπτυχθεί εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της;

«Σίγουρα αισθάνομαι -όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι- εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της εφετινής ομάδας. Είμαστε υπερπλήρεις σε όλα τα κομμάτια και τις θέσεις. Συνδυάζουμε τα πάντα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά. Δεν φτάνουν μόνο οι καλές προσθήκες στην ομάδα, αν δεν δουλέψεις. Πρέπει να βγάλουμε μία καλή εικόνα στο γήπεδο. Τα πάντα θα γίνουν πραγματικότητα μέσα από τη δουλειά, από τη χημεία που θα βρούμε μεταξύ μας στο παρκέ και από τη σωστή λειτουργία».

– Το καλοκαίρι πήρες τη μεγάλη απόφαση και από τον Ολυμπιακό «μετακόμισες» στον Παναθηναϊκό. Η νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι προ των πυλών. Έχεις μπει σε διαδικασία να σκέφτεσαι την επιστροφή σου στο ΣΕΦ και τις αντιδράσεις του κόσμου; Επίσης, έχεις διαγράψει υπονοούμενα που έγιναν από πρώην συμπαίκτες σου για την απόφαση σου να συνεχίσεις στον «αιώνιο» αντίπαλο;

«Δε με επηρεάζει το κλίμα καθόλου. Είναι κάτι που θα γίνει με την επιστροφή μου στο ΣΕΦ και το γνωρίζω. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό υπήρχαν αρνητικές αντιδράσεις. Ωστόσο υπήρχαν και θετικές. Κυρίως από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Εγώ κοιτάω αποκλειστικά το μέλλον μου. Έκανα μία επιλογή που ήξερα ότι ήταν η καλύτερη για μένα και τον Παναθηναϊκό. Κοιτάω λοιπόν το μέλλον μου εδώ. Δεν μπορώ να επικεντρωθώ και να μείνω σε πράγματα που δεν είναι τόσο ουσιώδη στη συνέχεια της καριέρας μου και τις επιτυχίες που θα έχω με τον Παναθηναϊκό».

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος στάθηκε στη σημασία και το αντίκτυπο που θα έχει στο «τριφύλλι» η νέα συμφωνία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη νέα αγωνιστική περίοδο και τους στόχους της ομάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι… ταμείο γίνεται στο τέλος της χρονιάς και υπογραμμίζοντας ότι… «αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η ομάδα είναι καλή. Πόσο καλή θα μου πείτε τώρα; Όλα θα φανούν στο παρκέ και στα κρίσιμα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάνου Παπαδόπουλου:

– Φαντάζομαι ότι είναι μεγάλη η ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό από την επέκταση της συνεργασίας με μία μεγάλη εταιρία, όπως ο ΟΠΑΠ.

«Όχι μόνο για την ανανέωση της συνεργασίας, αλλά και για την ονομασία που θα φέρει πλέον η ομάδα (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ). Πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα μία τέτοια συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Όλοι γνωρίζουν το μέγεθός του, αλλά και την προσφορά του στο αθλητικό και το κοινωνικό κομμάτι».

– Τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η επέκταση της συνεργασίας, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο; Σαν Παναθηναϊκός αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια;

«Ασφαλώς. Θα έλεγα παράλληλα ότι μας δίνει μία σιγουριά ότι θα πάμε μπροστά. Η ομάδα θέλει να έχει επιτυχίες και μέσα από τη συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ θεωρούμε ότι μας λύνονται τα χέρια για την επίτευξη των στόχων».

– Στο αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει ικανοποίηση από τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι;

«Αυτό θα ήθελα να ρωτήσετε τον προπονητή, εγώ δεν είμαι προπονητής… Θέλω όμως να σου πω από την πείρα μου στο αγωνιστικό, η οποία είναι 30 ετών, ότι η σημαντική περίοδος δεν είναι η καλοκαιρινή, αλλά ο Χειμώνας και η Άνοιξη. Οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Οι στόχοι άλλωστε παραμένουν ίδιοι».

– Ο επικεφαλής εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου ότι ευχή όλων είναι ο Παναθηναϊκός να γίνει επτάστερος στην Ευρώπη στο τέλος της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτόν τον στόχο έχετε σημειώσει στον Παναθηναϊκό ως τον μεγαλύτερο;

«Είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε γι’ αυτό. Όλα κρίνονται σε μία λεπτομέρεια, ένα σουτ, μία χαμένη μπαλιά. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η ομάδα είναι καλή. Πόσο καλή θα μου πείτε τώρα; Όλα θα φανούν στο παρκέ και στα κρίσιμα».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης υπογράμμισε:

– Τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η επέκταση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ για την επόμενη διετία;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμάς, αλλά και τον ΟΠΑΠ. Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, οι οποίες εκτός από τον αθλητισμό προσφέρουν και στο κοινωνικό κομμάτι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η συνεργασία. Πρόκειται για μία καλή συνεργασία και μία καλή ευκαιρία και για τις δύο εταιρίες να προσφέρουν στους ανθρώπους».

– Στο αγωνιστικό κομμάτι, φαντάζομαι ότι ο απόλυτος στόχος του Παναθηναϊκού, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι η επιστροφή στο φάιναλ φορ της Euroleague και γιατί όχι και η κατάκτηση του τροπαίου.

«Ο μεγαλύτερος στόχος που έχουμε θέσει σαν Παναθηναϊκός είναι να σηκώσουμε το 7ο τρόπαιο Ευρωλίγκας. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την επίτευξή του».

– Γι’ αυτό γύρισες;

«Ακριβώς… Γι’ αυτό γύρισα».

– Κατά την παρουσία σου στην Εθνική Ανδρών και στις αναμετρήσεις στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, σε είδαμε να ψάχνεις ακόμα τα «πατήματά» σου. Χρειάζεσαι χρόνο για να επιστρέψεις δυναμικά στα ευρωπαϊκά παρκέ;

«Πιστεύω ότι στις 11 Οκτωβρίου, όταν θα είναι ο πρώτος μας επίσημος ευρωπαϊκός αγώνας, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα είμαι έτοιμος. Χρειάζομαι ένα διάστημα προσαρμογής, μετά τη θητεία μου στο ΝΒΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα