Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Έσπασε «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ ο… 8ος Χρήστου – Μεγάλες επιδόσεις στη Γκουανγκζού (video)

Με ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γκουανγκζού (Νότια Κορέα). Ημέρα που σημειώθηκαν, πάντως, πολλά ρεκόρ και μεγάλες επιδόσεις στους τελικούς που πραγματοποιήθηκαν.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού, στην παρθενική του παρουσία σε τελικό, δεν κατάφερε να αποφύγει την 8η θέση των 50μ. ύπτιο, κατόρθωσε όμως να πετύχει χρόνο 24.75 και

να καταρρίψει μετά από δέκα χρόνια το πανελλήνιο ρεκόρ του Άρη Γρηγοριάδη (24.77), το οποίο είχε σημειωθεί στην αντίστοιχη διοργάνωση της Ρώμης, την 1η Αυγούστου 2009.

Ήταν ένα ιδανικό τελείωμα στη διοργάνωση για τον 23χρονο κολυμβητή του Ολυμπιακού, που κυνηγούσε εδώ και καιρό να «σπάσει» ένα από τα δύο ρεκόρ του άλλοτε πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης (το άλλο στα 100μ…. αντέχει ακόμη).

Ο τελικός των 50μ. ύπτιο επιφύλαξε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς νικητής αναδείχθηκε ο Νοτιοαφρικανός Ζέιν Γουάντελ με 24.43, που χάρισε στη χώρα του το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη Γκουανγκζού. Είναι η δεύτερη φορά που αθλητής από τη Νότια Αφρική κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στα 50μ. ύπτιο, μετά τον Ζάντμπεργκ το 2007.

Η Ρωσία, που δεν είχε κερδίσει ποτέ μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα, έκανε το «2-3», με τον Εβγκένι Ρίλοφ να τερματίζει δεύτερος σε 24.49 και τον Κλιμέντ Κολεσνίκοφ τρίτος με 24.51. Για τον Ρίλοφ το ασημένιο μετάλλιο (το τέταρτο συνολικά στη διοργάνωση, τρίτο ατομικό) είναι επιτυχία, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Κολεσνίκοφ, πρωταθλητή Ευρώπης και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, που θεωρείτο το φαβορί της κούρσας.

«Χαίρομαι πολύ για το πανελλήνιο ρεκόρ, κατέβασα την ατομική μου επίδοση μετά από δύο χρόνια και φεύγω ικανοποιημένος από το Παγκόσμιο. Μια εμπειρία τελικού είναι πάντα πολύ σημαντική και πιστεύω θα με βοηθήσει στο μέλλον. Άλλωστε, αυτούς τους αντιπάλους θα αντιμετωπίσω και στο Τόκιο, οπότε είναι καλό που αγωνίστηκα εδώ μαζί τους. Ο τελικός απολογισμός δεν είναι ούτε θετικός ούτε αρνητικός, κάπου ενδιάμεσα βρίσκεται. Ο τελικός δεν ήρθε στα 100μ. που είναι το αγώνισμά μου, είναι θέμα χρόνου πιστεύω», ανέφερε ο Απόστολος Χρήστου.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ύπτιο ανδρών:

1. Ζέιν Γουάντελ (Ν.Αφρική) 24.43
2. Εβγκένι Ρίλοφ (Ρωσία) 24.49
3. Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (Ρωσία) 24.51
4. Ράιαν Μέρφι (ΗΠΑ) 24.53
5. Μάικλ Άντριου (ΗΠΑ) 24.58
6. Τζιαγιού Σου (Κίνα) 24.64
7. Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία) 24.67
7. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 24.75

Boys finals in #FINAGwangju2019

Keywords
Τυχαία Θέματα