Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας – Οι μικροί ήρωες ζητούν την ελπίδα

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε

δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Kάλεσμα σε όλους να γίνουν Εθελοντές Δότη Μυελού των Οστών

Η 24η αγωνιστική της @Super_League_GR είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Παιδικής Ηλικίαςhttps://t.co/MhDdOdl7aj#15Φεβρουαρίου #ICCD pic.twitter.com/coYICpbyq2

— AMNA Sport (@praktoreiosport) February 13, 2020

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. Ταυτόχρονα, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) έχει αναγάγει σε θέμα εθνικής προτεραιότητας για το Σύστημα Υγείας, τη βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και επισημαίνει την έλλειψη κατάλληλων υποδομών για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, καθώς και την αδυναμία να καλυφθούν επαρκώς οι ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν, τόσο οι μικροί ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους.

155⃣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Θυμήσου….Τα παιδιά ζητάνε την ΕΛΠΙΔΑ μέσα από τη δική σου Αγάπη! Μπορείς να βοηθήσεις:

Δώρισε αιμοπετάλια, αίμα και μυελό των οστών.
Γίνε εθελοντής.
Μετέδωσε το μήνυμα!#childhoodcancer pic.twitter.com/PngvZIEqaQ

ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-MEGABOLT (@LAVRIO_BC) February 15, 2019

Η ανεπάρκεια στην κάλυψη των αναγκών σε μεγάλο βαθμό οφείλεται, στη γεωγραφική κατανομή των παιδο-ογκολογικών κλινικών, τη λειτουργία του συστήματος υγείας, το οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του καρκίνου κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και την έλλειψη κοινωνικής μέριμνας.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας https://t.co/hIzrJbr934 pic.twitter.com/iIwOZFzGiD

— epirusjournal (@epirusjournal) February 15, 2020

Πηγή: sansimera.gr

Πηγή: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας – Οι μικροί ήρωες ζητούν την ελπίδα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα