Όσα «ξέχασε» να πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τη «γαλάζια» βία

Από… επιλεκτική «αμνησία» φαίνεται πως πάσχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίνοντας τουλάχιστον από την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στη βία.

«Η βία είναι μία και είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε χαρακτηριστικά με ύφος καταγγελτικό: «Δεν σας επιτρέπω

να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφραση βίας».

Φαίνεται όμως πως «ξέχασε» ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες η ΝΔ πρωταγωνίστησε σε περιστατικά βίας:

«Ξέχασε» τη δράση των ομάδων κρούσης της ΟΝΝΕΔ, Κενταύρων και Rangers, οι οποίοι τραμπούκιζαν πολίτες ήδη από το 1987. Ομάδες έμπνευσης του Ευάγγελου Αβέρωφ, για τον οποίο πρόσφατα ο Νίκος Δένδιας δήλωσε απευθυνόμενος στο Σταύρο Κοντονή: «Αν υπήρχε στην αίθουσα ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν θα υπήρχε ως φάντασμα. Θα υπήρχε ως ευλογία και λυπάμαι που δεν υπάρχει ως ευλογία για να σας βάλει λίγο μυαλό».

«Ξέχασε» επίσης τον θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος το βράδυ της 8ης Γενάρη του 1991 έπεσε νεκρός από τον σιδερολοστό του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Γιάννη Καλαμπόκα.

«Ξέχασε» φυσικά πως εξέχον στελέχος του κόμματος στο οποίο είναι πρόεδρος, είναι ο Μάκης Βορίδης, γνωστός για τις… τσεκουρομαχίες στα νιάτα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα