Οριστική καταδίκη Αμβρόσιου για ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του Αμβροσίου, σύμφωνα με απόφαση που γνωστοποιήθηκε την Τρίτη (30/06).

Ο τέως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος σε ακραία ομοφοβικό του κείμενο που δημοσίευσε στο ιστολόγιό του, για το οποίο έγινε μηνυτήρια αναφορά από εννιά ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.

Την Τρίτη έγινε αποδεκτή η πρόταση του αντιεισαγγελέα για διατήρηση της ποινής που του είχε επιβληθεί από τον Τριμελές Εφετείο

Αιγίου σε ό,τι αφορά στο σκέλος της ρητορικής μίσους για τους ΛΟΑΤΚΙ.

Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, προτάθηκε η αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Στο κείμενό του ο Αμβρόσιος χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους ως «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και παρακινούσε τους αναγνώστες του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν. «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή… τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», είχε γράψει μεταξύ άλλων.

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα