Ώρα μηδέν για Σκοπιανό: Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ σήμερα «βλέπουν» τα σκοπιανά ΜΜΕ

Το βράδυ της Κυριακής εξέπνευσε και η νέα «διορία» που είχε τεθεί από την ελληνική πλευρά για το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημαΣτενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την κυβέρνηση των ΣκοπίωνH ελληνική πλευρά αναμένει το καθοριστικό βήμα από τη γείτονα χώραΣύμφωνα με σκοπιανό πρακτορείο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου υπήρξαν διαβουλεύσεις σε επίπεδο συμβούλων των πρωθυπουργών των δύο χωρώνΕκτάκτως στη Γερμανία ο Ζάεφ – Συνάντηση με Μέρκελ
για το Σκοπιανό

Σε πολύ λεπτή γραμμή εξακολουθεί να βρίσκεται η λύση για το Σκοπιανό, δεδομένου ότι το βράδυ της Κυριακής εξέπνευσε και η νέα «διορία» που είχε τεθεί από την ελληνική πλευρά για το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζαεφ στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα χρονικά όρια στενεύουν για τη σκοπιανή κυβέρνηση, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο τηλεφώνημα εντός 24ωρου.

Παράλληλα, είναι γνωστή η επιθυμία της γείτονας χώρας να βρεθεί λύση πριν τις 25 Ιουνίου, μια ημερομηνία «ορόσημο» καθώς εκείνη την ημέρα συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 25 Ιουνίου, ενώ η Σύνοδος Κορυφής για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας των Δυτικών Βαλκανίων είναι προγραμματισμένο για τις 28 του μήνα. Στις 12 Ιουλίου ακολουθεί και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ που θα κρίνει αν η ΠΓΔΜ μπορεί να πάρει εισιτήριο για την ένταξή της στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ σήμερα «βλέπουν» τα ΜΜΕ των Σκοπίων

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο πρωθυπουργών της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ωστόσο είναι άγνωστο για την ώρα εάν στην επικοινωνία αυτή ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποιήσει τη θέση της κυβέρνησής του σχετικά με το κείμενο συμφωνίας για το θέμα του ονόματος, ή θα ζητήσει παράταση μερικών ημερών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων “Makfax”, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου υπήρξαν διαβουλεύσεις σε επίπεδο συμβούλων των πρωθυπουργών των δύο χωρών, κατά τις οποίες σημειώθηκε πρόοδος.

Εκτάκτως στη Γερμανία ο Ζάεφ – Συνάντηση με Μέρκελ για το Σκοπιανό

Εκτάκτως στη Γερμανία μεταβαίνει ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Στη συνάντηση αναμένεται όπως να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού με την Γερμανία να επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος.

Διπλή διάψευση των σεναρίων ρήξης Ζάεφ – Ντιμιτρόφ

Παράλληλα, σε προσωπική διάψευση των σεναρίων και των πληροφοριών που τον θέλουν να έχει έλθει σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ όσον αφορά το ονοματολογικό προέβη την Κυριακή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αναρτώντας φωτογραφίες όλο νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Σημειώνεται ότι του μηνύματος Ζάεφ είχε προηγηθεί γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, με την οποία τα Σκόπια προσπαθούσαν να θέσουν τέλος στα σενάρια περί διαφορών μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ.

«Δεν υπάρχουν διαφορετικά τμήματα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ βρίσκονται στην ίδια και μόνο γραμμή, αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στην επίλυση των διαφορών και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα