Ομολόγησε πρώτα στη γυναίκα του ο δολοφόνος της βιολόγου – Τι έλεγε για τον εαυτό του

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της άτυχης βιολόγου Suzanne Eaton στην Κρήτη. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ ο 27χρονος φερόμενος ως δράστης ομολόγησε αρχικά στη γυναίκα του την αποτρόπαια πράξη του. Νέα στοιχεία ήρθαν στην… επιφάνεια και για το προφίλ του νεαρού Χανιώτη, μετά και τις αποκαλύψεις

για το πώς η αστυνομία έδεσε την υπόθεση και «παγίδευσε» τον δολοφόνο της βιολόγου και με την βοήθεια του υπερκοριού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γ.Π., που είναι γιος παπά, παντρεμένος και με δυο παιδιά, εμφανιζόταν ως υπερδραστήριος με πολλαπλά ενδιαφέροντα, με έντονη παρουσία στα social media και τάσεις αυτοπροβολής.

Η σύζυγος του 27χρονου ήταν αυτή που άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί. Τόσο από λόγια που της είπε ο άνδρας της όσο και τις επόμενες κινήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος φερόμενος ως δολοφόνος της βιολόγου, που είχε εξαφανιστεί πριν από αρκετές ημέρες. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ ο νεαρός ομολόγησε αρχικά στη γυναίκα του. «Ναι το έκανα» της είπε όταν εκείνη άρχισε να υποψιάζεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Γ.Π. εμφανιζόταν ως υπερδραστήριος με πολλαπλά ενδιαφέροντα, με έντονη παρουσία στα social media και τάσεις αυτοπροβολής. Η ζωή του δεν διέφερε από εκείνη όλων των άλλων δραστήριων νέων. Το προφίλ που ο ίδιος επιδίωκε να παρουσιάσει στον έξω κόσμο ήταν, μάλιστα, αυτό του υπερδραστήριου, πολυπράγμονα, καλού και αφοσιωμένου οικογενειάρχη, του ιδιαίτερου ανθρώπου με εντυπωσιακά ενδιαφέροντα. Και τα είχε καταφέρει…

Όντας αγρότης, πατέρας δύο μικρών παιδιών, με καταγωγή από το Μάλεμε. Ο νεαρός άνδρας, πάνω από όλα επιδίωκε την προσωπική προβολή, τον εντυπωσιασμό, τη γενική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου, έστω και ψηφιακού. Η προσπάθειά του αυτή είχε αποδώσει καρπούς, γιατί είχε καταφέρει να είναι δημοφιλής. Οι ψηφιακοί του φίλοι στο Facebook προσεγγίζουν τους 4.000 ενώ φαίνεται πως ανάλογες επιδόσεις δημοφιλίας διεκδικούσε και από την πλατφόρμα του Youtube όπου διατηρούσε κανάλι με πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές.

Βίντεο από την σπηλιά που προκαλεί φρίκη

Σαν την παλάμη του χεριού του γνώριζε την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε νεκρή η 60χρονη αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton, ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της.

Ο νεαρός άνδρας είχε περιουσία στη θέση Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, όπου βρίσκεται και το γερμανικό δαιδαλώδες καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκε το σώμα της άτυχης επιστήμονα σε προχωρημένη σήψη.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της διακεκριμένης επιστήμονα, αγρότης στο επάγγελμα, επεδείκνυε ιδιαίτερη ροπή στην εξερεύνηση της φύσης και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost πριν από τρία περίπου χρόνια είχε εξερευνήσει τη σπηλιά και μάλιστα είχε καταγράψει την προσπάθειά του αυτή σε video που ανάρτησε στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube.

Το ανατριχιαστικό είναι πως ο 27χρονος είχε προσωπικό λογαριασμό στο youtube και ανέβαζε βίντεο, ανάμεσα στα οποία ήταν και ξεναγήσεις σε σπήλαια. Είχε ανεβάσει και βίντεο από τη σπηλιά στην οποία πέταξε την άτυχη Αμερικανίδα. Φέρεται να είναι φυσιολάτρης και πριν από 2,5 περίπου χρόνια είχε εξερευνήσει τη σπηλιά στο Μάλεμε όπου πριν λίγες ημέρες πέταξε το πτώμα της αμερικανίδας βιολόγου που δολοφόνησε. Το εν λόγω βίντεο το είχε ανεβάσει στο κανάλι που διατηρούσε στο youtube.

Δείτε βίντεο που είχε αναρτήσει ως φερόμενος ως δράστης από εξερεύνησή του σε άλλο σημείο και τα οποία δημοσίευσε το protothema.gr:

«Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου, ασχολούμαι με τον μοντελισμό»

Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του στα social media, με τρόπο εκκεντρικό. «Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu. Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων.

Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Όνειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Όποιος – όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».

Έλκυε την καταγωγή από την Κίσαμο, αλλά ήταν μόνιμος κάτοικος Μάλεμε, όπου ζούσε και δραστηριοποιούνταν.

Είχε εντοπιστεί πάνω σε καμπαναριό εκκλησίας – Δήλωνε λάτρης των πολεμικών τεχνών

Το… αρρωστημένο περιβάλλον που ζούσε και ενεργούσε ο νεαρός Χανιώτης, δίνει απαντήσεις σε πολλούς από τους γρίφους που καλούνται να λύσουν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, που δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο, το οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού, ήταν «δύσκολο» και αρκετά προβληματικό, ενώ και ο ίδιος στην καθημερινότητα του, είχε αναπτύξει εντελώς περίεργες συμπεριφορές.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο 27χρονος είχε εντοπιστεί πάνω σε καμπαναριό εκκλησίας του χωριού του. Καθόταν εκεί και αγνάντευε το άγνωστο, προκαλώντας ποικίλα ερωτηματικά στους συγχωριανούς του, τα στόματα των οποίων, στη θέα αυτής της αλλόκοτης συμπεριφοράς από πλευράς του, παρέμεναν ερμητικά κλειστά, κουκουλώνοντας εν πολλοίς, μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, που οδήγησε στο απίστευτο έγκλημα.

Ο ίδιος δήλωνε λάτρης των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα των Σαολίν. Μια επίσκεψη στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Στον λογαριασμό του στο youtube έχει δημοσιεύσει δραστηριότητες με… έφεση στις πολεμικές τέχνες. Υπηρέτησε στην αεροπορία, και έδειχνε… υπερήφανος όταν κρατούσε όπλα στα χέρια του. Πολλές φορές φορούσε και στρατιωτικά ρούχα, όπως συνηθίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην επαρχία.

Πολλά από τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για ένα άτομο με διαταραγμένο εσωτερικό κόσμο, που πιθανότατα να έχριζε ιατρικής παρακολούθησης, πολύ πριν φτάσει στην αποτρόπαιη πράξη.

Η τραγική ειρωνεία

Συντετριμμένη η οικογένεια της Suzanne Eaton από τις λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη φρικτή δολοφονία της στα Χανιά. Κατά τραγική ειρωνεία οι δυο γιοι της άτυχης μοριακής βιολόγου που είχαν βρεθεί στην Κρήτη, είχαν, μάλιστα, επισκεφθεί το σημείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες η 60χρονη χτυπήθηκε από τον φερόμενο ως δράστη με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρεθεί τετ – α – τετ με το δολοφόνο της και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε φρικτό θάνατο.

Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα παιδιά της βρίσκονταν στο σημείο όπου ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την άτυχη 60χρονη. Όσο ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης έρχονται στο προσκήνιο κι άλλες πτυχές του φρικιαστικού εγκλήματος.

Tα στοιχεία που «παγίδευσαν» τον δολοφόνο της βιολόγου

Μία κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου όπου βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας Suzanne Eaton φέρεται να «ξεκλείδωσε» τις έρευνες και να οδήγησε την τοπική ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του 27χρονου Χανιώτη. Με την βοήθεια και του υπερκοριού. 

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Cretalive, με μία εμπιστευτική πληροφορία που αφορά σε κάποιο περιστατικό – ξανά με επίθεση σε γυναίκα – του παρελθόντος, το οποίο δεν καταγγέλθηκε ποτέ στην Αστυνομία αλλά ανασύρθηκε τώρα στην επιφάνεια, δρομολόγησε τις εξελίξεις της προσαγωγής του. Ο 27χρονος Γ. Π. το μεσημέρι της Δευτέρας (15/07) ομολόγησε πως είναι ο δολοφόνος της Suzanne Eaton και αποκάλυψε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Σοκαρισμένοι είναι τα μέλη της οικογένειά του και η τοπική κοινωνία

Ο νεαρός Χανιώτης, όπως λένε και άνθρωποι που τον ξέρουν καλά, είχε μια φυσιολογική ζωή, παρότι υπήρχε και η καταγγελία για επίθεση και σε άλλη γυναίκα. Σοκαρισμένη είναι η οικογένειά του. Πρόκειται για τη γυναίκα του, τα δυο παιδιά του. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη. Αυτό τόνισε και ο πεθερός του, ο οποίος περιέγραψε και την πολύ κακή κατάσταση στην οποία είναι η κόρη του.

«Ο Γιάννης ήταν καλό παιδί με βοηθούσε οπότε το ζητούσα δεν είχε δώσει πότε δικαιώματα. Ο πατέρας του ο παπάς είναι αξιοσέβαστος άνθρωπος και έχει κάνει μία πολύ καλή οικογένεια», λέει κάτοικος του χωριού.

Έδωσε δείγμα DNA

Το πρωί της Τρίτης (16/07), ο 27χρονος πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να δώσει αίμα και υλικό DNA, για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού, που θα ρίξει φως στα σενάρια περί βιασμού της Αμερικανίδας.

Χαρακτηριστικό πάντως του ειδεχθούς εγκλήματος και του… στίγματος που άφησε, όχι μόνο στα Χανιά αλλά και στην Κρήτη, είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 11.00 το πρωί, ουδείς δικηγόρος είχε δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου. Κάτι που  δεν αποκλείεται, ωστόσο, να συμβεί, μέχρι την προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη στον εισαγγελέα.

(με πληροφορίες από cretapost.gr/cretadoc.gr/flashnews/neakriti/ekriti)

Keywords
Τυχαία Θέματα