«Όλα καλά» στη ΝΔ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά

Τι κι αν κάθε προοδευτική φωνή της χώρας έχει δεχτεί πλήγμα από τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, από τη μία με την αθώωση του κηρύγματος μίσους του Μητροπολίτη Αμβρόσιου και από την άλλη με την απόρριψη του Συμβουλίου της Επικρατείας των αλλαγών στο βιβλίο των θρησκευτικών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, στη Νέα Δημοκρατία δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο ακροδεξιός κατήφορος στον οποίο έχει διολισθήσει προ πολλού η Νέα Δημοκρατία

του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη, είναι εμφανής και στη νέα τοποθέτηση, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως αναφέρει λοιπόν ο τομέας Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά “κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”».

Το πρόβλημα για την «Πειραιώς» δεν είναι ούτε στον σκοταδισμό που επικρατεί στις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, ούτε στην πρακτική βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας των θρησκευτικών, αλλά στο «πλήγμα που δέχτηκε το Υπουργείο Παιδείας», κάτι το οποίο όπως, δυστυχώς, φαίνεται, αποτελεί αφορμή μικροπολιτικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Νέο πλήγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Υπουργείο Παιδείας.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει ότι ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, που θέσπισε το Υπουργείο Παιδείας με το νόμο 4327/2015, προσέκρουε στο Σύνταγμα.

Αρχές Μαρτίου φέτος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε άκυρη απόφαση του Υπουργού Παιδείας που έθετε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.

Χθες, νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση του τέως Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, για ριζική αλλαγή στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο δημοτικό και το γυμνάσιο, είναι πολλαπλά αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Για άλλη μία φορά, το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά “κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”».

Keywords
Τυχαία Θέματα