Οι πρώτοι Ελληνες που κατέκτησαν τη δυσκολότερη κορυφή των Ιμαλαΐων σε νέες ορειβατικές περιπέτειες (εικόνες)

Έτοιμοι να κατακτήσουν μια ακόμη απαιτητική κορυφή είναι δύο από τους κορυφαίους επιβάτες, με την περιπέτειά τους να ξεκινάει σε λίγες μοναχά ημέρες.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για για μια αποστολή που έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας κορυφής με υψόμετρο πάνω από τα 8000 μέτρα, μιας «8άρας», όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά οι ορειβάτες, στα Ιμαλάια.

«Είναι μια νέα ελληνική προσπάθεια, η οποία πιστεύουμε πως από την εμπειρία μας αλλά και από

την καλή τύχη που έχουμε μέχρι τώρα -γιατί σε αυτά τα εγχειρήματα πέρα από την καλή προετοιμασία και την τεχνική και φυσική κατάρτιση χρειάζεσαι και την τύχη- θα οδηγήσει ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κορυφή», εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο έμπειρος έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Μαρίνο βρίσκονται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας πριν από την αναχώρηση για τα Ιμαλάια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η ελληνική αποστολή αναχωρεί στις 27 Αυγούστου για το Κατμαντού με τελικό στόχο να εκκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου προκειμένου να μας δοθούν από τον καιρό έξι ημέρες προσπάθειας, το επονομαζόμενο «final push».

Keywords
Τυχαία Θέματα