Οι δυνάμεις του Χάφταρ αρνούνται το βομβαρδισμό σε μετανάστες – Έπληξαν το κεντρικό αεροδρόμιο της Τρίπολης

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, που προσπαθούν εδώ και τρεις μήνες να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Λιβύης, απεκδύονται κάθε ευθύνη για τον βομβαρδισμό ενός κέντρου κράτησης μεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 44 άνθρωποι. Έπληξαν, όμως, το κεντρικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

«Οι ένοπλες δυνάμεις (του Χάφταρ) αρνούνται κάθε ευθύνη για την επίθεση στην Τατζούρα», στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης, ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, ο Άχμαντ αλ Μεσμάρι.

Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τους αντιπάλους του στρατάρχη ότι «εξυφαίνουν μια συνωμοσία» για να τον παρουσιάσουν ως υπεύθυνο για τη σφαγή αυτήν. Επίθεση που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Haftar's Air Force carries out new strikes on Tripoli's Mitiga Airport https://t.co/xRDeoMJg1T

— The Libya Observer (@Lyobserver) 3 Ιουλίου 2019

Λίγο αργότερα, διεκόπη η εναέρια κυκλοφορία σήμερα στο μοναδικό σε λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης το Μιτίγκα, έπειτα από αεροπορική επίθεση, ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου με ανάρτηση στο Facebook, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, στρατηγός Άχμεντ αλ Μισμάρι, δήλωσε στο «Reuters» πως οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) κατέστρεψαν το κέντρο ελέγχου για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση στο Μιτίγκα.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από την επίθεση.

Libya: Air raid kills dozens at Tripoli migrant detention centre @AJENews https://t.co/csxq2ehV1W

— isentry (@isentrynet) 3 Ιουλίου 2019

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία: libyaobserver.ly

Keywords
Τυχαία Θέματα