Οι άξονες της ομιλίας Τσίπρα στη συζήτηση για Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis

Αρκετά υψηλοί αναμένονται οι τόνοι στη σημερινή συζήτηση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής ΕπιτροπήςΟ πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου της NovartisΣτην ειδική μεταχείριση που απολάμβαναν συγκεκριμένες εταιρείες από κυβερνήσεις του παρελθόντος αναμένεται να αναφερθεί ο Αλέξης ΤσίπραςΣτο «μενού» και οι αναφορές της ΝΔ περί σκευωρίας, αλλά και η στάση της απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες

Ανοίγει η «αυλαία» σήμερα, Τετάρτη στη συζήτηση στη Βουλή

σχετικά με την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων οι εισηγητές των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι αναφερόμενοι στη δικογραφία, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε επίσης: Δέκα κάλπες για την Προανακριτική – Μαραθώνια αναμένεται η αυριανή συζήτηση για Novartis

Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε αρκετά υψηλούς τόνους κρίνοντας από τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τη στιγμή που η δικογραφία της υπόθεσης έφθασε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάχθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου της Novartis, στη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και στην ειδική μεταχείριση που απολάμβαναν συγκεκριμένες εταιρείες από κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του εν λόγω κλάδου με στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας θα τονίσει πως διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο «στόχαστρο» του πρωθυπουργού αναμένεται να μπει και η Νέα Δημοκρατία, τόσο για τις αναφορές της περί σκευωρίας, όσο και για τη διαρκή επιχείρηση τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και τις ευθείες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη,«στην οποία κατά τα λοιπά ομνύει αλά καρτ η ΝΔ».

Keywords
Τυχαία Θέματα