Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16/10

Η σημερινή ημέρα μας προετοιμάζει για εσωτερικές αλλαγές περισσότερο, παρά για πρακτικές. Η ατμόσφαιρα φαντάζει βαριά γιατί δεν θέλουμε να αποχωριστούμε την παιδικότητα μας.

Μόνο που αυτή η παιδικότητα δεν έχει να κάνει με τη χαρά της ζωής, αλλά με μια ανώριμη στάση δική μας απέναντι στη ζωή. Όποιος παραμείνει σήμερα ανεύθυνος, θα έχει ψυχολογικές για τον ίδιο κυρώσεις. Όποιος όμως αναλάβει τις ευθύνες του, θα μπορέσει να νιώσει τη δύναμη και την ισχύ του σε όλα τα πεδία της ζωής του.

Οι οριοθετήσεις της προηγούμενης

ημέρας, έρχονται σήμερα να μας επιβραβεύσουν ή να μας γεμίσουν ενοχές, αν κάτι δεν κάναμε σωστά. Η ανάγκη να μείνουμε εντός θεσμικών πλαισίων μας δημιουργεί μια αγχωτική ανάγκη να κρατήσουμε μυστική οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να μας εκθέσει στα μάτια του κόσμου.
Οι σχέσεις σήμερα περνάνε μέσα από αυτή την κρίση, η οποία δεν θέλει να πει ψέματα μα ούτε όλη την αλήθεια. Ίσως η κατανόηση των συναισθημάτων, τόσο των δικών μας όσο και των άλλων, να είναι το κλειδί της ημέρας.

Κριός

Οι σημερινές ενέργειες σας υπενθυμίζουν πως κάποια στιγμή θα πρέπει πραγματικά να απογαλακτιστείτε και να αναλάβετε οι ίδιοι τα ηνία της ζωής σας. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα απ όλα να μπορέσετε με σεβασμό να «θάψετε» το παρελθόν και οτιδήποτε αφορά σε αυτό, ενώ δεν έχει νόημα πλέον για το μέλλον σας. Αν θέλετε σήμερα να έχετε μια ικανοποιητική ημέρα στις σχέσεις σας, οφείλετε να δείξετε σεβασμό στον σύντροφό σας και βεβαίως να αποφύγετε να τον ωθήσετε στα άκρα πιστεύοντας πως έτσι θα ψαρέψετε «λαυράκι». Να θυμάστε πως όσο σκαλίζουμε, τόσο βρίσκουμε και τόσο πληγωνόμαστε.

Ταύρος

Αν ο εγκέφαλος σας είναι γεμάτος από αγχωτικές σκέψεις, που σας έχουν επιβληθεί από τρίτα πρόσωπα καλά θα κάνετε να τις εγκαταλείψετε άμεσα. Είναι ηλίου φαεινότερο πως αυτές οι ιδέες δεν εξυπηρετούν εσάς αλλά ούτε και την καλή ψυχολογική σας κατάσταση. Εξυπηρετούν σαφώς τα σχέδια κάποιων άλλων, οι οποίοι επιθυμούν να σας επιβληθούν νοητικά, αλλά και συναισθηματικά. Αν μάλιστα υπάρχουν οικονομικές προεκτάσεις και υποτιθέμενα αδιέξοδα είστε ακριβώς στην ημέρα–σημείο, που πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος άμεσα. Τα ερωτικά σας ίσως δεν είναι στην καλύτερη τους ημέρα, αλλά με καλή διάθεση μπορούν να γίνουν καλύτερα.

Δίδυμοι

Ίσως χρειαστεί να μπείτε στα βαθιά νερά της γραφειοκρατίας προκειμένου να τελειώσετε με υποθέσεις οι οποίες μόνο βάσανα σας προκαλούν, ακόμα κι αν μένουν «παγωμένες». Εννοείται πως επιβάλλεται να κρατήσετε την ψυχραιμία σας, όσο χαζά κι αν σας φαίνονται αυτά που σας ζητάνε. Ανακαλύψτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται να τελειώσετε μια κι έξω ακόμα και με οικονομικές ή φορολογικές εκκρεμότητες. Η ερωτική σας ζωή, από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν παρουσιάζατε την ίδια ανοχή, αλλά και αντοχή στα διάφορα προβλήματα, χωρίς να παρουσιάζεστε ανώτεροι νοητικά.

Καρκίνος

Η ανάγκη σας να επιβληθείτε στο περιβάλλον σήμερα γίνεται πολύ μεγάλη αλλά και αγχωτική. Έχετε πολλά όνειρα για να κατακτήσετε την κορυφή, μόνο που σήμερα νομίζετε πως θα γίνει πραγματικότητα αν οι άλλοι αναγνωρίσουν τις ικανότητές σας. Αν και κρύβεται μια τεράστια αλήθεια σε αυτό που νιώθετε, η παγίδα που μπορεί να πέσετε σήμερα είναι να χρησιμοποιήσετε θεμιτά και αθέμιτα μέσα προς αυτή την κατεύθυνση. Καλό θα ήταν να κάνετε προσεκτικές κινήσεις δίχως υπόγειες συμφωνίες και με πολύ σεβασμό στον εαυτό σας αλλά και στους άλλους. Η ερωτική σας διάθεση φαίνεται ανεβασμένη και αν χρησιμοποιήσετε τα ρομαντικά σας στοιχεία, μπορείτε να περάσετε όμορφα.

Λέων

Μην τρώγεστε με τα ρούχα σας, με τους συνέταιρους ή με τους συντρόφους σας για καβγά. Εάν θέλετε να εκτονώσετε όλη αυτή την ενέργεια που νιώθετε, ξεκινήστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, ή βρεθείτε σε ένα άκρως ερωτικό τετ α τετ με τον σύντροφό σας. Όλα τα άλλα είναι περιττό χάσιμο πολύτιμης ενέργειας. Από χθες έχετε ξεκινήσει μια πολεμική σύρραξη, η οποία δεν κάνει καλό στο νευρικό σας σύστημα. Αν νομίζετε πως δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι αυτά που τους λέτε, απλά αλλάξτε τρόπο. Η εμμονή σας να γίνονται τα πράγματα με τις δικές σας απόλυτες διαδικασίες, εξοργίζει τους γύρω σας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ύπαρξης και γνώμης, ακόμα κι αν εσείς δεν συμφωνείτε.

Παρθένος

Αν οι ερωτικές ή οι φιλικές σας σχέσεις ζητάνε σήμερα περισσότερα από όσα είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε, σας δίνουν την ευκαιρία να τις επανεξετάσετε από τη βάση τους. Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να έχετε τους συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή σας πρέπει να δείτε με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, αλλιώς ίσως θα πρέπει να τους αποχωριστείτε, ακόμα κι αν αυτό σας πονά. Περισσότερο από όλα όμως σήμερα θα πρέπει να προσέξετε σκέψεις που τρυπώνουν στον εγκέφαλό σας, οι οποίες μπορεί να γίνουν εμμονές, αν δεν καταφέρετε να τις επεξεργαστείτε σε βάθος. Ότι κι αν ακούσετε σήμερα, μην το πάρετε βαρέως, αλλά δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να το επαληθεύσει αργότερα.

Ζυγός

Η σημερινή ημέρα φαίνεται να εξελίσσεται δυναμικά και πολυεπίπεδα. Η δραστηριότητά σας ξεκινάει από το σπίτι, έχοντας αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες χρειάζονται ξεκαθάρισμα και συνεχίζει τόσο στο φιλικό, όσο και στο εργασιακό περιβάλλον. Διανύετε μια ημέρα κατά την οποία θα θέλατε να παραπονεθείτε για πολλά και διάφορα, ουσιαστικά και μη, αλλά δεν προλαβαίνετε. Υπάρχει περίπτωση να συγκρουστείτε με τον σύντροφό σας για οικονομικές διευθετήσεις όπως π.χ. να έχει αργήσει να πληρώσει λογαριασμούς. Καλό θα ήταν όμως να μην αφήσετε αυτές τις εκρήξεις θυμού να ταράξουν τη σχέση σας. Αν έχετε προβλήματα με τον σύντροφο σας δείτε την πραγματική τους διάσταση.

Σκορπιός

Αν σήμερα μείνετε αμετακίνητοι στις θέσεις σας, υπάρχει ο κίνδυνος να έρθετε σε ρήξη με ένα άτομο το οποίο είναι σημαντικό για εσάς, ενώ κατέχει και θέση εξουσίας. Μπορεί να έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέτε ή πιστεύετε, αλλά οφείλετε να βρείτε έναν διπλωματικό τρόπο να προσεγγίσετε το θέμα σας. Η απόλυτη φύση σας ενίοτε γίνεται κουραστική και αν δεν είστε εσείς σε θέση ισχύος, δεν είναι διατεθειμένοι οι άλλοι, ούτε να σας ακούν, ούτε να σας ανέχονται. Εάν όμως βρείτε τον τρόπο να θέσετε τα επιχειρήματα σας απλά λιτά και απέριττα με κατεύθυνση στην ουσία, τότε πιθανότατα αντί να χάσετε να κερδίσετε και εμπιστοσύνη και εξουσία.

Τοξότης

Η αισιόδοξη φύση σας, ενίοτε σας εγκαταλείπει έστω και για λίγο. Η σημερινή ημέρα είναι μια από αυτές τις ημέρες που τα υπαρξιακά ερωτήματα σας κατακλύζουν και απορείτε τι κάνετε στη ζωή σας. Το άγχος, κυρίως των οικονομικών διευθετήσεων, χρειάζεται γρήγορη διαχείριση, διότι εάν το αφήσετε να τραφεί, θα σας βγάλει εκτός εαυτού. Είναι ευκαιρία σήμερα να δείτε, πως όταν αφήνουμε ανοιχτά μέτωπα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτά γίνονται χρόνια και βγάζουν ρίζες οι οποίες μετά δύσκολα κόβονται. Αν και ζητάτε έναν σύντροφο στήριγμα, σήμερα είτε τον έχετε είτε όχι, είναι δύσκολο να τον αισθανθείτε δίπλα σας εκτός κι αν μπορεί να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες που έχετε.

Αιγόκερως

Η τάση που θα έχετε σήμερα να αμφισβητήσετε το σύμπαν ολόκληρο μπορεί να σας οδηγήσει και στην αμφισβήτηση προσώπων που δεν θα έπρεπε. Αυτό κατά συνέπεια θα έχει την σύγκρουσή σας είτε με τα άτομα αυτά, είτε με τον εαυτό σας εσωτερικά. Καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας, διότι επιθυμείτε πολύ να πάρετε μια καλή θέση είτε στην εργασία σας, είτε σε κάποια ομάδα. Ο παρορμητισμός σας λοιπόν μπορεί να αποδειχτεί μια τρικλοποδιά στον ίδιο σας τον εαυτό και να σας στερήσει την εξέλιξη και άνοδο την οποία ζητάτε. Ερωτικά αισθάνεστε σε θέση υπεροχής και φροντίστε να εκμεταλλευτείτε σωστά την θέση ισχύος που έχετε.

Υδροχόος

Μπορεί η ενέργεια σας να είναι ανεβασμένη αλλά αν δεν τη διοχετεύσετε σωστά τότε θα νιώσετε γρήγορα ένα άδειασμα το οποίο όμως καλό θα ήταν να το σεβαστείτε και να αναζητήσετε ξεκούραση, εάν και εφόσον μπορείτε. Εξάλλου σήμερα η ημέρα ενδείκνυται για αναπλήρωση δυνάμεων. Επιπλέον μια αδιόρατη θλίψη μπορεί να σας περιτριγυρίζει, δίχως να καταλαβαίνετε από πού προέρχεται ακριβώς, μέσα σας όμως ξέρετε πως έρχεται από αδικίες που έγιναν εις βάρος σας, από άτομα που τους δείξατε τυφλή εμπιστοσύνη. Πάρτε τον χρόνο σας και τον σύντροφό σας, βγείτε μια βόλτα και δείξτε εμπιστοσύνη στη ζωή.

Ιχθείς

Οι φίλοι, οι ερωτικές σχέσεις, τα παιδιά ή τα δημιουργήματά σας, έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία για εσάς, σήμερα όμως προτεραιότητα έχουν πρακτικά και συναισθηματικά ζητήματα. Δεν αφήνετε κανέναν να μπει ανάμεσα σε εσάς και στο πρόσωπο που επιλέξατε να δείτε σήμερα με τόση σοβαρότητα και ευθύνη. Εάν είναι ερωτικός σύντροφος θέλετε να του δείξετε την απόλυτη αφοσίωση, αναλαμβάνοντας όμως έναν γονικό ρόλο απέναντι του, το οποίο όμως θα πρέπει να προσέξετε. Εάν είναι τα παιδιά σας φροντίστε να μην γίνετε σκληροί και να δείξετε την αγάπη σας ενώ αν είναι ένα δημιούργημα σας δεν έχετε από το να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας, για να γίνει άξιο θαυμασμού.

Πηγή: Astrologos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα