Οδύσσεια 9 ωρών σε αμαξοστοιχία λόγω κακοκαιρίας – Ποια δρομολόγια ματαιώνονται

Εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες στα βαγόνια τραίνων, που εκτελούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Αθήνα λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του έντονου παγετού που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης, βρίσκονται πολλοί επιβάτες.

Πριν λίγο έφτασε στο Λιανοκλάδι η αμαξοστοιχία IC 53 με κατεύθυνση από

τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, η οποία είχε ακινητοποιηθεί από το πρωί στην περιοχή του Δομοκού προκαλώντας ντόμινο καθυστερήσεων και στα υπόλοιπα τρένα της γραμμής.

Οι τεχνικοί του ΟΣΕ για να ελαττώσουν νέα πιθανά προβλήματα στη συνέχεια του ταξιδιού, δρομολόγησαν άλλη μηχανή που προηγείται και εκτελεί αποχιονισμό της γραμμής.

«Πρώτα ο θεός συνεχίζει το ταξίδι της για την Αθήνα» ήταν το σχόλιο αρμοδίου του ΟΣΕ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα νέας βλάβης.

Το δεύτερο τρένο με προορισμό και αυτό την Αθήνα είναι ακινητοποιημένο στη Λάρισα περίπου από τη μία το μεσημέρι εξαιτίας προβλημάτων στη μηχανή.

Αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένοι είναι και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου με δρομολόγιο ΛάρισαΘεσσαλονίκη στο Πλατύ Ημαθίας, λόγω των ίδιων προβλημάτων.

Πάντως από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, όπως μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κλπ. είναι αρμοδιότητα άλλου φορέα, ΕΕΣΤΤΥ για τη συντήρηση των μηχανών και ΟΣΕ για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου αφού η ίδια κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Υπενθυμίζεται πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στον άξονα ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα ΘεσσαλονίκηΛάρισαΘεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Για σήμερα Τετάρτη στο τμήμα ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885

Για αύριο Πέμπτη στο τμήμα ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

50, 51, 56, 55, 60 και 61

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα:

1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, «χωρίς να ευθύνεται η ίδια».

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα