ΟΑΕΔ: η προκήρυξη για τις 24.251 προσλήψεις στους δήμους

Ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στην γ’ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά την κάλυψη 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε όλους τους δήμους της χώρας για ανέργους του ΟΑΕΔ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

∆ικαίωµα υ̟οβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία

κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης µέσω προγραµµάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, και ανήκουν σε µία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ (βλέπε επισήµανση 2 & 5)

2. εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, µέλη µονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς (βλέπε επισήµανση 3)

3. εγγεγραµµένοι µακροχρόνια άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ (βλέπε επισήµανση 4)

4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστηµιακού και τεχνολογικού τοµέα, εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕ∆, για την κάλυψη θέσεων µε βάση τα τυπικά προσόντα τους (βλέπε επισήµανση 6)

5. εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνω των 29 ετών (βλέπε επισήµανση 8)

6. εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕ∆

7. εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυηµένου Εισοδήµατος» (βλέπε επισήµανση 9).

Για την εφαρµογή της παρούσας, ως µέλη οικογενειών των ανωτέρω 1 και 2 κατηγοριών νοούνται οι εγγεγραµµένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1 και ο εγγεγραµµένος άνεργος αρχηγός µονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 2.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1. Κρίσιµος χρόνος συνδροµής των προϋποθέσεων και των κριτηρίων, που λαµβάνονται υπόψη για την επιλογή των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στην παρούσα πρόσκληση (03/02/2017).

2. Για την εφαρµογή της παρούσας, ως µέλη οικογενειών της κατηγορίας 1, νοούνται οι εγγεγραµµένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1.

Επισηµαίνεται ότι ο Ωφελούµενος είναι ένας εκ των δύο εγγεγραµµένων ανέργων συζύγων από την οικογένεια-στόχο της ∆ράσης, εκτός εάν ανήκει στις κατηγορίες 3, 4, 5 και 6

Σε περίπτωση που µόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων της κατηγορίας 1 αιτηθεί συµµετοχή στο πρόγραµµα, τότε προστίθεται στον αριθµό των µορίων του ο αριθµός των µορίων της ανεργίας του/της συζύγου.

3. Ως µέλος µονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 2, νοείται ο αρχηγός της, δηλαδή ο γονέας, ο οποίος ζει µόνος και έχει τη φροντίδα / επιµέλεια ενός ή περισσότερων εξαρτώµενων τέκνων. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος θα λάβει τα µόρια της µονογονεϊκότητας (δηλαδή τον διπλασιασµό των µορίων των µηνών της εγγεγραµµένης ανεργίας).

4. Ως µακροχρόνια άνεργοι νοούνται µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.∆. από 12 µήνες και άνω.

5. Στην περίπτωση που ο ένας από τους υποψηφίους της κατηγορίας 1 (σύζυγοι εγγεγραµµένοι άνεργοι) εντάσσεται και στις κατηγορίες 3, 4, 5 και 6 τότε ωφελούµενοι του προγράµµατος µπορούν να είναι και οι δύο σύζυγοι εγγεγραµµένοι άνεργοι. Στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι εγγεγραµµένοι άνεργοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συµµετοχής ως ωφελούµενοι, επειδή ο ένας τουλάχιστον ανήκει σε τουλάχιστον µία από τις κατηγορίες 3, 4, 5 και 6 ο καθένας από τους συζύγους λαµβάνει τον αριθµό των µορίων της εγγεγραµµένης ανεργίας του.

6. Οι εγγεγραµµένοι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστηµιακού ή τεχνολογικού τοµέα, οι οποίοι δεν ανήκουν σε µία από τις κατηγορίες 1,2,3,5,6 και 7 της παρούσας παραγράφου, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνοντας στο σχετικό πεδίο ειδικότητα µόνο σύµφωνα µε τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτηµα ΙΙ της παρούσας ∆ηµόσιας Πρόσκλησης. Στην περίπτωση που οι άνεργοι της ως άνω κατηγορίας (πτυχιούχοι ΠΕ ή ΤΕ) δεν επιλέξουν θέση απασχόλησης µε ειδικότητα αντίστοιχη των ειδικών τυπικών προσόντων τους, αποκλείεται η ηλεκτρονική αίτηση συµµετοχής τους στο πρόγραµµα, εκτός εάν ανήκουν έστω και σε µία από τις ανωτέρω κατηγορίες 1,2,3,5,6 και 7.

7. Οι πτυχιούχοι άνεργοι ενδιαφερόµενοι, που ανήκουν ταυτόχρονα και στην κατηγορία του αρχηγού µονογονεϊκής οικογένειας θα πρέπει να δηλώνουν κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υποχρεωτικά και τις δύο κατηγορίες, προκειµένου να λάβει τον αυξηµένο αριθµό µορίων της εγγεγραµµένης ανεργίας, όπως περιγράφεται στο Κεφάλαιο 7 της παρούσας ∆ηµόσιας Πρόσκλησης.

8. Ωφελούµενοι της κατηγορίας 5 (εγγεγραµµένοι άνεργοι άνω των 29 ετών) είναι όσοι γεννήθηκαν πριν την 04/02/1988 και διανύουν το τριακοστό έτος της ηλικίας τους.

9. Εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, που είναι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυηµένου Εισοδήµατος», µέχρι την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων (03/02/2017).

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Keywords
Αναζητήσεις
24251 προκυριξη, www.oaed.gr προκυρηξη 24251 θεσης
Τυχαία Θέματα