Ο Βενιζέλος βάζει τέλος στα σενάρια υπουργοποίησής του και λέει ότι άφησε… οδηγίες στον Μητσοτάκη (video)

Τον τίτλο «ανεκδοτολογική αντίληψη της πολιτικής», έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα σενάρια που τον θέλουν να υπουργοποιείται, τονίζοντας ότι «δεν έχω καμία σχέση με ό,τι λέγεται για κυβέρνηση και υπουργικά αξιώματα. Είμαι πολύ μακριά, πολύ αλλού».

«Έχω διατελέσει και Υπουργός Αμύνης, αλλά κυρίως Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ως κυβερνητικός εταίρος, ως αρχηγός κόμματος που συγκυβερνούσαμε με τον κ. Σαμαρά,

άρα ήμουν Υπουργός Εξωτερικών για να εφαρμόσω με πολύ μεγάλη άνεση και μεγάλο εύρος ευχέρειας την εθνική στρατηγική, όπως την αντιλαμβανόμουν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, αλλά ως συγκυβερνήτης, ως εταίρος» συμπληρώνοντας, ότι «δεν είμαι για να είμαι Υπουργός μίας κυβέρνησης όπου ο Πρωθυπουργός, μάλιστα είναι και συγκεντρωτικός και δικαιούται να είναι και ρυθμίζει τα πάντα επί των λεπτομερειών, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου» επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Ερωτηθείς για το αν έχει επαφές με την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα κι αυτά της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Στην αρχή μου είχε ζητηθεί η γνώμη μου, αλλά με έναν πολύ απλό και καθαρό τρόπο έχω αφήσει γραπτές οδηγίες, τις  οποίες νομίζω είναι χρήσιμο να τις διαβάζει ο εκάστοτε Υπουργός και Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης μου είπε ότι τις διαβάζει και ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί με αυτά τα οποία έχει βρει στο φάκελο».

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως δεν έχει καμία επαφή με τη Φώφη Γεννήματα. «Όχι, βέβαια, δεν έχω καμία επαφή. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι στον ορίζοντά μου ή στα αντικείμενά μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα