Ο Τσίπρας πυροδότησε «γαϊτανάκι» Εξεταστικών ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αν δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό, θα ήταν απίστευτα αστείο, αυτό που συνέβη σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή.

Ποιος θα περίμενε ότι η απόφαση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, θα πυροδοτούσε ένα απίστευτο «μπάχαλο» αλληλοκατηγοριών ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ,

με αφορμή τις ευθύνες παλαιότερων κυβερνήσεων σχετικά με την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων.

Αναλυτικά, μετά την πρωθυπουργική απόφαση, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρότεινε να συγκροτηθεί παράλληλα και μια Εξεταστική για τις ευθύνες της πενταετίας του Κώστα Καραμανλή καθώς και μια άλλη για την περίοδο της υπουργίας του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Άκουσα ότι θα ζητήσετε Εξεταστική για την Υγεία. Εσείς ακούσατε τι είπε ο Βαρουφάκης, ο δικός σας υπουργός; Θέλει Εξεταστική, που να περιέχει και την δικιά σας περίοδο; Πότε θα κάνετε λοιπόν, μια Εξεταστική για τον Βαρουφάκη και για την περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή;» είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Σειρά στο «γαϊτανάκι» αυτό… αιτημάτων για Εξεταστικές, πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη ότι προσπαθεί με αλλοιωμένα στοιχεία να κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή και να αθωώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, καλώντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό «δώσει εξηγήσεις» στον ελληνικό λαό τώρα που επέστρεψε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Υπάρχουν όμως ιστορικά γεγονότα, που δεν ξεχνιούνται» είπε υπενθυμίζοντας «δύο μαγικές λέξεις»: «Λεφτά υπάρχουν». Ο κ. Δένδιας, στράφηκε όμως και προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντάς τους πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Το «κερασάκι» μπήκε με την παρέμβαση του Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ανταπάντησε στον Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι θα είχαν αποφύγει όσα βιώνουν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν οι καραμανλικοί στήριζαν τη ΝΔ».

Ομολογουμένως… είναι μία όμορφη ατμόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα