Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κώστα Μουρσελά

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Κώστα Μουρσελά εκφράζει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος της Τέχνης, αγωνιστής των γραμμάτων και της ζωής. Ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς με το έργο του και την στάση του σημάδεψε και χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει

πως ως «φοιτητής της Νομικής το 1951 αντιμετώπισε το έκτακτο στρατοδικείο. Το 1969 απολύθηκε από την Χούντα και αφιερώθηκε στην συγγραφή. Με τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Εκείνος και εκείνος» γνώρισε την πλατιά λαϊκή αποδοχή. Ο Σόλων και Λουκάς, μεσούσης της Χούντας, με την λοξή ματιά τους καυτηρίαζαν τα κακώς κείμενα «του συστήματος» και των βολεμένων της εποχής. Το 1973 γράφει την σπονδυλωτό έργο «Ω, τι κόσμος μπαμπά» που παίχτηκε από τον θίασο του Θεάτρου Σάτιρας σε σκηνοθεσία Βασίλη Διαμαντόπουλου. Παρ όλη την λογοκρισία που αφαίρεσε σελίδες ολόκληρες από το κείμενο, το έργο ήταν μία ανελέητη κοινωνική και πολιτική σάτιρα που υπερέβαινε την εποχή του».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας, «μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, συγγραφέας αισθητικών δοκιμίων αλλά και επιφυλλίδων ο πολυγραφότατος Κώστας Μουρσελάς πλούτισε τα ελληνικά γράμματα… Το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του στους οικείους του».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα