Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ευχαρίστησε τον πυροσβέστη που έσωσε τη Ζόε από τη φωτιά στο Μάτι

Tον πυροσβέστη που έσωσε τη Ζόε Χόλοχαν στη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στο Μάτι ευχαρίστησε μέσω επιστολής του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ.

«Γνωρίζω ότι η οικογένεια Χόλοχαν είναι βαθιά υπόχρεη σε εσάς και στις πράξεις σας εκείνη τη νύχτα», αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και ευχαριστεί προσωπικά τον πυροσβέστη για το θάρρος του, καθώς η Ζόε δεν θα είχε καταφέρει να σωθεί αν δεν είχε μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

«Είμαστε ευγνώμονες για το κουράγιο και

τις προσπάθειες, τόσο τις δικές σας, όσο και όλων των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης εκείνο το βράδυ. Οι ενέργειες σας δεν θα ξεχαστούν ποτέ», γράφει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

«Με την ηρωική σας βοήθεια προς τη Ζόε εκείνο το απόγευμα διασφαλίστηκε η μεταφορά της προς το νοσοκομείο ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα τραύματα που είχε υποστεί. Από τότε η Ζόε αναρρώνει σταθερά στα χέρια τόσο της εξαιρετικής ομάδας του νοσοκομείου στη Αθήνα όπου νοσηλευόταν αλλά και προσφάτως στην Ιρλανδία», προσθέτει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η Ζόε Χόλοχαν βρισκόταν στο Μάτι για διακοπές μαζί με τον σύζυγό της, Μπρίαν Κάλαχαν-Γουέστροπ. Μόλις ξέσπασε η φωτιά το ζευγάρι επιχείρησε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του και τότε χωρίστηκαν. Η Ζόε κατάφερε να φθάσει στη θάλασσα, όμως ο σύζυγος της Μπράιν δεν στάθηκε τυχερός. Η τραγική ειρωνεία ήταν πως το ζευγάρι είχε παντρευτεί μόλις μια εβδομάδα πριν και είχε έρθει στην Ελλάδα για τον μήνα του μέλιτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα